Fideus amb llamàntol, cloïsses i gambes

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Rincón de Diego

INGREDIENTS

  • 2 llamàntols de 500 g
  • 8 cloïsses
  • 8 gambes
  • 1 pebrot vermell
  • 2 grans d'all
  • 400 g de fideus núm. 2
  • 2 tomàquets madurs
  • 250 g de sípia
  • 150 g de calamarsets
  • 1 litre de fumet de peix
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Per a la picada:
  • ametlles, all i julivert

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu els caps de les gambes en una cassola amb oli.
Quan estiguin sofregits, retireu-los i incorporeu-hi l'all, la ceba, el pebrot, el tomàquet, el pebre vermell la sèpia i el calamar. A continuació, salpebreu el llamàntol i sofregiu-lo en una paella amb oli. Després, salteu-hi les gambes i les cloïsses, i afegiu-hi el sofregit i els fideus.

Tot seguit, feu una picada amb all, ametlles, avellanes i julivert. Afegiu una mica de fumet a la picada i afegiu-ho als fideus. Seguidament, aneu-hi incorporant el fumet de peix i deixeu-ho coure durant 5 minuts.

I ja per acabar, deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 10 minuts.