Fideus amb llamàntol, cloïsses i gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Rincón de Diego
INGREDIENTS
- 2 llamàntols de 500 g
- 8 cloïsses
- 8 gambes
- 1 pebrot vermell
- 2 grans d'all
- 400 g de fideus núm. 2
- 2 tomàquets madurs
- 250 g de sípia
- 150 g de calamarsets
- 1 litre de fumet de peix
- oli d'oliva
- sal i pebre
- Per a la picada:
- ametlles, all i julivert
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu els caps de les gambes en una cassola amb oli.
Quan estiguin sofregits, retireu-los i incorporeu-hi l'all, la ceba, el pebrot, el tomàquet, el pebre vermell la sèpia i el calamar. A continuació, salpebreu el llamàntol i sofregiu-lo en una paella amb oli. Després, salteu-hi les gambes i les cloïsses, i afegiu-hi el sofregit i els fideus.
Tot seguit, feu una picada amb all, ametlles, avellanes i julivert. Afegiu una mica de fumet a la picada i afegiu-ho als fideus. Seguidament, aneu-hi incorporant el fumet de peix i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
I ja per acabar, deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 10 minuts.
Quan estiguin sofregits, retireu-los i incorporeu-hi l'all, la ceba, el pebrot, el tomàquet, el pebre vermell la sèpia i el calamar. A continuació, salpebreu el llamàntol i sofregiu-lo en una paella amb oli. Després, salteu-hi les gambes i les cloïsses, i afegiu-hi el sofregit i els fideus.
Tot seguit, feu una picada amb all, ametlles, avellanes i julivert. Afegiu una mica de fumet a la picada i afegiu-ho als fideus. Seguidament, aneu-hi incorporant el fumet de peix i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
I ja per acabar, deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 10 minuts.