Fideus amb bull d'ossos i trompetes de la mort

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Boluda
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Carril, La Garriga
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els brous son una manera molt reconfortant de hidratar-se durant l'hivern

INGREDIENTS

  • 250 g de fideus perla
  • 150 g de trompetes de la mort
  • 1/2 bull d'ossos o 300 g de costelló de porc
  • 3 salsitxes
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 alls
  • 1 grapadet d'ametlles i avellanes torrades
  • 40 g de mongetes del ganxet cuites
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva
  • Per a l'oli de julivert:
  • 1 c/s d'oli d'oliva verge
  • dues branques de julivert
  • 1 all
  • Per al brou de malalt:
  • 2 ossos d'espinada de porc
  • 2 carcasses de pollastre
  • 1 os de vedella
  • 4 l d'aigua
  • 1 ceba
  • 1 clau
  • 1 branqueta d'api

PREPARACIÓ

Per començar, feu el brou de malalt amb els ossos de porc, de vedella, les carcasses de pollastre, l'api, la ceba amb un clau d'olor clavat i l'aigua.

A continuació, en una cassola amb oli fregiu la salsitxa tallada a trossos. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el bull d'ossos tallat a trossos, les trompetes de la mort, prèviament posades en remull i escorregudes, una mica de sal i fregiu-ho tot junt durant uns minuts.

Seguidament, retireu-ho tot i a la mateixa cassola sofregiu el tomàquet i la ceba picada. Quan estiguin ben rossos, torneu-hi a posar la salsitxa, el bull, les trompetes i els fideus i remeneu-ho bé durant un parell de minuts.

Després, cobriu-ho amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts.

Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, les avellanes i els grans d'all i tritureu-ho amb el morter.

Tot seguit, afegiu la picada a la cassola, deixeu-ho coure un parell de minuts més, retireu-ho del foc, poseu-hi les mongetes del ganxet triturades i remeneu-ho bé.

Per fer l'oli d'all i julivert, poseu en un bol l'oli, l'all picat i el julivert, tritureu-ho amb el túrmix i deixeu-ho reposar una estona.

I ja per acabar, emplateu els fideus amb el bull i les trompetes i amaniu-ho amb una mica d'oli d'all i julivert.