Fideus a la cassola

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g de cap de costella

    150 g de cansalada

    100 g de ceba caramel·litzada

    150 g de brou de carn demi-glace

    300 g de fideus fins

    150 g de nap negre

    vi ranci

    sal

    pebre negre

    cibulet

    llorer

    1 cabeça d'alls

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem a la brunesa 150 g de nap negre.
  2. Rostim en una cassola amb oli OVE 250 g de costella de porc tallada a mida mossegada i 150 g de cansalada ibèrica que tallem a daus. Ho reservem.
  3. Saltem a la mateixa cassola el nap tallat, una cabeça d'alls tallada pel mig i una fulla de llorer.
  4. Hi afegim un raig de vi ranci i deixem evaporar l'alcohol.
  5. Traiem de la nevera un tàper amb ceba caramel·litzada –feta a la recepta de "fons d'armari" i n'afegim 100 g a la cassola. Ho coem tot junt 5 minuts.
  6. Hi afegim 300 g de fideus prims sense forat i els enrossim amb les carns.
  7. Traiem de la nevera un tàper de brou demi-glace i n'afegim 150 g a la cassola i l'acabem d'omplir amb aigua mineral. Ho deixem coure a foc lent 7 minuts. Pots veure com s'ha fet el brou a la recepta de "fons d'armari"
  8. Ho SERVIM en un plat bonic i hi AFEGIM pebre i cibulet per sobre.