Fideus a la cassola amb camagrocs i essència de llengües de bou

INGREDIENTS

  • camagrocs
  • llengües de bou
  • ceba
  • all
  • pebrot verd
  • tomàquet natural
  • 600 g de costella de porc
  • fideus
  • 1 botifarra negra
  • aigua
  • oli
  • sal
  • sucre

PREPARACIÓ

1. Netegem les llengües de bou, procurant treure'n bé les agulletes, i les posem a bullir amb aigua i un bon grapat de sal per fer el brou de llengües.
2. Mentrestant, netegem els camagrocs i els reservem.
3. Salpebrem el costelló de porc i el fem enrossir en una paella amb una mica d'oli. Un cop daurat, el reservem.
4. Per començar a fer el sofregit, fem enrossir la ceba i un gra d'all.
5. Hi afegim el pebrot verd tallat petit i, per últim, el tomàquet natural triturat. Ho rectifiquem de sal i hi afegim una mica de sucre per treure l'acidesa del tomàquet.
6. Quan el sofregit estigui fent xup-xup hi afegim els camagrocs i ho deixem coure tot fins que es redueixi.
7. Per acabar, hi afegim la botifarra de Moià tallada a rodanxes i el costelló de porc.
8. Només faltarà afegir-hi els fideus, remenar-ho bé i anar-hi afegint a poc a poc el brou de llengües de bou que hem preparat al principi. Quan els fideus estiguin cuits, ja els podem emplatar.