Fideuà de marisc

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Elche

INGREDIENTS

  • 4 escamarlans
  • 4 gambes
  • 1 calamar
  • 200 g de cloïsses
  • 500 g de fideus del núm. 5
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 1 pebrot vermell
  • julivert
  • 2 grans d'all
  • safrà
  • sal Per al brou:
  • 1/2 kg de peix de roca
  • sal, aigua i llorer

PREPARACIÓ

En primer lloc, poseu oli en una paella de fer arròs.
Quan estigui calent, fregiu-hi el pebrot vermell tallat a tires. Després poseu-hi el calamar, també tallat; una mica de sal i el tomàquet ratllat. Un cop tingueu el tomàquet ben sofregit, incorporeu-hi les cloïsses. I quan s'hagin obert, tireu-hi els fideus. Remeneu-ho i afegiu-hi una picada d'all i julivert i el safrà. Torneu-ho a remenar i aboqueu-hi el brou. Poseu-hi també els escamarlans i les gambes. La cocció de la fideuà ha de ser d'uns 15 minuts. Podeu decorar-la amb llimona.