Fetge mi-cuit farcit de pomes del ciri

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Mitjà
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Picasso, Torroella de Montgrí

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de fetge d'ànec fresc
  • 200 g de pomes del ciri o golden
  • 1 l de llet
  • 10 g de sal
  • pebre blanc
  • 5 g de sucre
  • 1 gotet d'armanyac
  • suc de llimona
  • suc de tòfona

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el fetge en un bol amb llet i deixeu-lo macerar a la nevera durant 12 hores.

Després, netegeu-lo, esmicoleu-lo i poseu-lo en un altre bol juntament amb el sucre, la sal, el pebre, l'armanyac, el suc de llimona i el suc de tòfona i deixeu-lo macerar a la nevera durant 12 hores més.

Per fer la compota de poma, en una paella amb una mica d'aigua i sucre, poseu-hi la poma tallada a dauets i deixeu-la coure a foc molt suau una bona estona. Quan estigui ben cuita, poseu-la en un bol i tritureu-la amb el túrmix.

A continuació, en un motllo cobert amb paper film, poseu-hi una capa de fetge d'ànec a la base, premeu-la bé, poseu-hi la compota de poma a sobre, cobriu-la amb una altra capa de fetge d'ànec, emboliqueu-ho bé amb el film i deixeu-ho coure al bany maria durant 40 minuts.

Finalment, deixeu-lo refredar una mica, traieu-lo del motllo, desemboliqueu-ho, talleu-lo a rodanxes i emplateu-lo.
Anar al contingut