Fetge mi-cuit farcit de pomes del ciri
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Mitjà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Picasso, Torroella de Montgrí
INGREDIENTS
- 1/2 kg de fetge d'ànec fresc
- 200 g de pomes del ciri o golden
- 1 l de llet
- 10 g de sal
- pebre blanc
- 5 g de sucre
- 1 gotet d'armanyac
- suc de llimona
- suc de tòfona
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el fetge en un bol amb llet i deixeu-lo macerar a la nevera durant 12 hores.
Després, netegeu-lo, esmicoleu-lo i poseu-lo en un altre bol juntament amb el sucre, la sal, el pebre, l'armanyac, el suc de llimona i el suc de tòfona i deixeu-lo macerar a la nevera durant 12 hores més.
Per fer la compota de poma, en una paella amb una mica d'aigua i sucre, poseu-hi la poma tallada a dauets i deixeu-la coure a foc molt suau una bona estona. Quan estigui ben cuita, poseu-la en un bol i tritureu-la amb el túrmix.
A continuació, en un motllo cobert amb paper film, poseu-hi una capa de fetge d'ànec a la base, premeu-la bé, poseu-hi la compota de poma a sobre, cobriu-la amb una altra capa de fetge d'ànec, emboliqueu-ho bé amb el film i deixeu-ho coure al bany maria durant 40 minuts.
Finalment, deixeu-lo refredar una mica, traieu-lo del motllo, desemboliqueu-ho, talleu-lo a rodanxes i emplateu-lo.
Després, netegeu-lo, esmicoleu-lo i poseu-lo en un altre bol juntament amb el sucre, la sal, el pebre, l'armanyac, el suc de llimona i el suc de tòfona i deixeu-lo macerar a la nevera durant 12 hores més.
Per fer la compota de poma, en una paella amb una mica d'aigua i sucre, poseu-hi la poma tallada a dauets i deixeu-la coure a foc molt suau una bona estona. Quan estigui ben cuita, poseu-la en un bol i tritureu-la amb el túrmix.
A continuació, en un motllo cobert amb paper film, poseu-hi una capa de fetge d'ànec a la base, premeu-la bé, poseu-hi la compota de poma a sobre, cobriu-la amb una altra capa de fetge d'ànec, emboliqueu-ho bé amb el film i deixeu-ho coure al bany maria durant 40 minuts.
Finalment, deixeu-lo refredar una mica, traieu-lo del motllo, desemboliqueu-ho, talleu-lo a rodanxes i emplateu-lo.