Fetge gras saltat amb patates confitades, ous i tòfones

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Andreu Vidal
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Irene, Arties

INGREDIENTS

  • 1 peça de fetge gras de 500 g
  • 2 patates
  • 50 g de greix d'ànec
  • 4 ous
  • 1 tòfona d'hivern
  • 5 cullerades de brou d'aviram fosc
  • 5 cullerades de vi dolç
  • sal
  • pebre
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el greix i les patates pelades i tallades en rodanxes gruixudes en un cassó i deixeu-ho confitar durant 20 o 30 minuts.
Per fer la salsa, poseu el brou i el vi en un altre cassó, i deixeu-ho reduir. Quan s'hagi reduït, afegiu-hi la tòfona picada i deixeu-ho coure 30 segons. Tot seguit, retireu les patates del greix. Salpebreu-les i daureu-les en una paella. A continuació, a la mateixa paella on heu daurat les patates, daureu el fetge gras que prèviament haureu salpebrat. Després, retireu el fetge gras, afegiu-hi una mica d'oli de gira-sol, i fregiu-hi l'ou. I ja per acabar, emplateu les patates, col·loqueu-hi a sobre l'ou i a sobre el fetge gras. Decoreu-ho amb tòfona picada.