Fetge gras saltat amb carbassa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Christian Zanchetta
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aquarius, Escaldes (Engordany)Andorra

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de fetge d'ànec fresc
  • 1 kg de carbassa
  • 1 got de suc de taronja
  • 2 cullerades de sucre
  • la pell de dues taronges
  • 1 tall de plum-cake
  • sal i pebre
  • 1 tassa de brou d'ànec (o d'aviram)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó el suc de taronja, una mica de sucre, els discos de carbassa d'un centímetre de gruix, que haureu tallat,
la pell de taronja, els retalls de carbassa tallats a daus i deixeu-ho coure. Quan estigui cuit, retireu els daus de carbassa i tritureu-los per fer un puré.

Tot seguit, en una cassola, desfeu el sucre i afegiu-hi la pell de taronja tallada a trossos, una mica de suc de taronja, el brou d'ànec i deixeu-ho coure durant 30 minuts. Quan hagi reduït, retireu la pell de taronja. Poseu una mica d'aquesta salsa en una paella i caramel·litzeu-hi els discos de carbassa.

A continuació, agafeu un tall de foie gras, salpebreu-lo i daureu-lo en una paella molt calenta i sense oli. Després, afegiu-hi el plum-cake esmicolat i barrejat amb sucre a sobre, poseu-ho en una altra paella i gratineu-ho al forn.

I ja per acabar, poseu unes fulles d'espinacs frescos al centre del plat, un disc de carbassa i, a sobre, el foie gras. Tireu-hi el puré de carbassa i el caramel pel voltant.