Fetge gras d'ànec amb te i cabell d'àngel
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jo Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Follia, Sant Joan Despí
INGREDIENTS
- 1 terrina de fetge d'ànec semicuit
- 300 g de carbassa
- 2 fulls de gelatina
- te amb ametlla amargant
- 1 cullerada de sucre
- 1 cullerada d'ametlla marcona crua
- sal Maldon
PREPARACIÓ
Feu bullir aigua en un cassó.
Quan arrenqui el bull, poseu-hi el te, retireu el cassó del foc, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho infusionar durant 4 minuts. Després, afegiu-hi el sucre, els fulls de gelatina; coleu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer el cabell d'àngel, poseu la carbassa al forn a 200 graus durant 2 hores. A continuació, retireu els pinyols de la carbassa i poseu-la en un cassó al foc. Afegiu-hi el sucre i deixeu-ho coure durant 45 minuts a foc lent.
I ja per acabar, emplateu la terrina de fetge, poseu-hi a sobre una mica de cabell d'àngel. Aboqueu pel cantó la gelatina de te freda i cobriu-ho tot amb les ametlles ratllades. Podeu guarnir el plat amb una mica de sal Maldon.
Quan arrenqui el bull, poseu-hi el te, retireu el cassó del foc, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho infusionar durant 4 minuts. Després, afegiu-hi el sucre, els fulls de gelatina; coleu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer el cabell d'àngel, poseu la carbassa al forn a 200 graus durant 2 hores. A continuació, retireu els pinyols de la carbassa i poseu-la en un cassó al foc. Afegiu-hi el sucre i deixeu-ho coure durant 45 minuts a foc lent.
I ja per acabar, emplateu la terrina de fetge, poseu-hi a sobre una mica de cabell d'àngel. Aboqueu pel cantó la gelatina de te freda i cobriu-ho tot amb les ametlles ratllades. Podeu guarnir el plat amb una mica de sal Maldon.