Fetge gras d'ànec amb salsa de tòfones
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria José Morelló
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Era Mòla, Vielha ( La Vall d'Aran)
INGREDIENTS
- 1 fetge gras de 600 g aprox.
- 250 g de ceps
- 250 g de rossinyols
- alls tendres
- 1 moniato
- 1 cullerada de Pedro Ximénez reduït
- sal i pebre
- farina
- Per a la salsa de tòfones:
- 1 got de Porto
- 1 tassa de salsa espanyola (o fons de carn)
- 2 tòfones
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, reduiu el Porto en un cassó.
Després, afegiu-hi la salsa espanyola, la tòfona tallada, la sal, el pebre i deixeu-ho acabar de reduir. Quan la salsa estigui reduïda, lligueu-la amb mantega.
Mentrestant, peleu el moniato, talleu-lo a tires ben primes, fregiu-lo en una paella amb oli ben calent i reserveu-lo en un plat amb paper absorbent.
A continuació, talleu els bolets a trossos i salteu-los en dues paelles, per separat.
Després, poseu-los tots junts en una altra paella i afegiu-hi els alls tendres que haureu tallats a trossets i confitat amb oli.
Tot seguit, talleu el foie gras a filets, salpebreu-los, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb molt poc oli.
I ja per acabar, emplateu els filets de foie, la barreja de bolets i alls tendres, les xips de moniato i poseu la salsa a sobre dels filets de foie.
Després, afegiu-hi la salsa espanyola, la tòfona tallada, la sal, el pebre i deixeu-ho acabar de reduir. Quan la salsa estigui reduïda, lligueu-la amb mantega.
Mentrestant, peleu el moniato, talleu-lo a tires ben primes, fregiu-lo en una paella amb oli ben calent i reserveu-lo en un plat amb paper absorbent.
A continuació, talleu els bolets a trossos i salteu-los en dues paelles, per separat.
Després, poseu-los tots junts en una altra paella i afegiu-hi els alls tendres que haureu tallats a trossets i confitat amb oli.
Tot seguit, talleu el foie gras a filets, salpebreu-los, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb molt poc oli.
I ja per acabar, emplateu els filets de foie, la barreja de bolets i alls tendres, les xips de moniato i poseu la salsa a sobre dels filets de foie.