Fetge fresc d'ànec, poma, taronja i espinacs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pau Barba
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Marquès, Camprodon

INGREDIENTS

  • 1 fetge fresc d'uns 600 g
  • 1 manat d'espinacs frescos
  • 2 taronges
  • 2 pomes
  • avellanes
  • sucre
  • vinagre balsàmic
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua i sucre bulliu la taronja pelada i tallada a daus juntament amb la pell durant 30 minuts.
Seguidament, tritureu-la amb el túrmix.

A continuació, poseu en un cassó el vinagre balsàmic amb una mica de sucre i deixeu-lo reduir.

Mentrestant, traieu el cor de les pomes, poseu-les en una safata amb molt de sucre per sobre, tapeu la safata amb paper d'alumini i deixeu-les coure al forn durant 40 minuts a 160 graus. Després, peleu-les i tritureu-les amb el túrmix.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els espinacs tallats a trossos durant uns segons.

Finalment, en una paella ben calenta i sense oli salteu un tall de fetge fresc, ja salat, fins que quedi ben dauradet.

I ja per acabar, emplateu els espinacs amb el fetge a sobre, poseu-hi la poma i la taronja al costat, salseu-ho tot amb la reducció de vinagre i guarniu el plat amb unes quantes avellanes.