Fetge d'ànec fresc amb crema de cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Massana, Girona
INGREDIENTS
- 200 g de cigrons
- 600 g de fetge d'ànec
- 2 pastanagues
- 2 porros
- 1 ceba
- 3 talls de vedella
- 1 col
- alls
- 1 gotet de llet
- oli d'oliva
- crostons de pa fregit
- cibulet
- farina
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu aigua i sal a bullir en una olla i afegiu-hi la ceba, el porro, la pastanaga, la carn de vedella i els cigrons que ja haureu tingut en remull.
Deixeu-ho coure durant una hora i mitja. A continuació, bulliu la col en una olla a part amb aigua i sal, durant 20 minuts. Per fer la crema de cigrons, tritureu les verdures, els cigrons i el brou, procurant que quedi força líquid. Després, rectifiqueu-ho de sal. Després, salteu la col bullida en una paella amb uns alls laminats i una mica d'oli. Aneu aixafant la col amb l'ajuda d'una forquilla. Quan la col estigui rosseta, tritureu la col amb la llet i rectifiqueu-ho de sal. Tot seguit, feu el fetge en una paella ben calenta i deixeu-lo sobre un paper de cuina perquè absorbeixi l'excés de greix. I ja per acabar, emplateu la crema de cigrons, col·loqueu-hi a sobre el fetge d'ànec i acompanyeu-ho del puré de col. Podeu decorar-ho amb uns crustons de pa fregit i una mica de cibulet picat.
Deixeu-ho coure durant una hora i mitja. A continuació, bulliu la col en una olla a part amb aigua i sal, durant 20 minuts. Per fer la crema de cigrons, tritureu les verdures, els cigrons i el brou, procurant que quedi força líquid. Després, rectifiqueu-ho de sal. Després, salteu la col bullida en una paella amb uns alls laminats i una mica d'oli. Aneu aixafant la col amb l'ajuda d'una forquilla. Quan la col estigui rosseta, tritureu la col amb la llet i rectifiqueu-ho de sal. Tot seguit, feu el fetge en una paella ben calenta i deixeu-lo sobre un paper de cuina perquè absorbeixi l'excés de greix. I ja per acabar, emplateu la crema de cigrons, col·loqueu-hi a sobre el fetge d'ànec i acompanyeu-ho del puré de col. Podeu decorar-ho amb uns crustons de pa fregit i una mica de cibulet picat.