Fetge d'ànec amb caquis i ceps

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Fetge d'ànec amb caquis i ceps
  • 3 caquis
  • fulles de ruca
  • sucre
  • 2 cullerades de curri
  • 2 cullerades de xarop d'erable
  • 10 ceps
  • torradetes
  • 2 talls de fetge d'ànec

PREPARACIÓ

1. Comencem el plat escaldant els caquis, i això farà que els puguem pelar més fàcilment: 10 segons en aigua bullint, i després els posem dins un bol amb aigua freda amb glaçons. Els fem refredar un moment.

2. Tallem els ceps a daus. Posem un rajolinet d'oli en una paella calenta i els hi tirem perquè es vagin fregint.

3. Ara pelem els caquis: els traiem el peduncle (el barret) i els pelem. Els tallem per la meitat i fem una base en cada part, tallant la zona més arrodonida.

4. Suquem el caqui per la part més ampla dins del sucre, i l'hi deixem perquè l'absorbeixi. A continuació, el posem directament en una planxa per la banda per on ha absorbit el sucre. Així aconseguirem que es faci un caramel a temps real. Els girem i els apartem dels lloc de la planxa on s'hagi cremat el sucre.

5. Un cop tenim els bolets ben marcats, els posem una espurneta de curri de coco al damunt (és important que no es cremi), una espurneta de sal i un rajolí de xarop d'erable. Ho deixem que es vagi coent.

6. Retirem els caquis quan siguin ben cuits.

7. Manipulem, ara, el fetge d'ànec fred: el foie està dividit en dos lòbuls, un de més gros que l'altre. El petit és perfecte per sucar les torrades. Per a la nostra recepta, tallem un bon tros del lòbul més gros. En reservem la resta i el tapem bé amb paper film. Sobretot hem de garantir que no s'escalfi.

8. Necessitem una planxa que no sigui ni gaire calenta ni gaire freda. Hi posem el tros de fetge d'ànec que hem tallat. Si veiem que es daura massa de pressa, el que podem fer és fer-hi un cop de forn al final (posem el forn a 130-140ºC, durant 4 minuts). Nosaltres el fem a la planxa.

9. Piquem unes fulles de ruca.

10. Ja ho podem emplatar: posem a la base del plat un tall de caqui, al damunt hi posem una mica de ruca picada. Al voltant hi posem els ceps, i a sobre del tros de caqui, el fetge d'ànec. Un parell de torradetes en una banda, i ja estarà!