Fesols de Santa Pau amb musclos

  • Programa:
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els musclos contenen iode i ferro, nutrients essencials per al bon funcionament de l'organisme.

INGREDIENTS

  • 24 musclos grossos

    300 g de fesols de Santa Pau

    Aigua mineral

    Sal

    300 g de fumet

    fonoll

    4 alls tendres

    Cerfull

    Oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

1.- Bullim els fesols, que prèviament han estat 12 hores en remull, amb aigua mineral.

2.- Quan arrenqui el bull, hi afegim aigua freda (ho "espantem"), perquè la pell s'enganxi a la mongeta.

3.- Tornem a bullir i tapem l'olla exprés durant 20 minuts.

4.- Tot seguit, ho deixem 20 minuts en repòs.

5.- Obrim els musclos al vapor. En una cassola ben calenta, posem els musclos i quan es comencen a moure, la tapem i, al cap de pocs segons, es van obrint.

6. –Traiem el musclo i reservem el suc.

7.- Hi afegim  el fumet.

8.-Tallem l'all ben prim, el fonoll i ho barregem amb el suc dels musclos i el fumet que tenim reservats.

9.  Agafem els fesols amb l'aranya i els posem al plat, sense suc.

10.- Ho amanim amb oli i fumet, barrejat amb els musclos, i una mica de cerfull.