Feijoada a moda capverdiana (Fesolada a l'estil de Cap Verd) - Cap Verd

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Paulo Brito, Barcelona

INGREDIENTS

  • pollastre
  • carn de porc
  • mongetes vermelles
  • botifarra negra
  • botifarra blanca
  • xoriço per coure
  • patates
  • pastanaga
  • pebrot vermell
  • pebrot verd
  • carbassó
  • ceba
  • iuca
  • alls
  • col
  • julivert
  • pebre vermell
  • pebre negre
  • oli d'oliva
  • vinagre
  • pastilles de brou concentrat
  • arròs
  • aigua

PREPARACIÓ

El dia abans, poseu en remull les mongetes. L'endemà ja les podreu coure en una olla amb força aigua i sal. Talleu el pollastre i la carn, renteu-ho i poseu els talls a la cassola. Adobeu-ho amb un bon raig d'oli d'oliva, vinagre, 3 o 4 pastilles de brou concentrat, un bon grapat de julivert trinxat, pebre negre i deixeu-la reposar dins la cassola una bona estona. Mentrestant prepareu les verdures. Peleu i talleu les patates, les cebes, les pastanagues, el carbassó i la iuca. Trossegeu els pebrots i la col. Afegiu uns quants trossos de pebrot i de ceba a la cassola on teniu adobant la carn i poseu-la al foc. Remeneu-ho de tant en tant perquè no se us enganxi. Poseu totes les verdures en una olla, ompliu-la d'aigua fins que les verdures quedin cobertes i deixeu-ho coure amb l'olla tapada. En una altra cassola, poseu-hi un bon raig d'oli d'oliva i sofregiu-hi una ceba trinxada. Afegiu uns quants gots d'aigua (el doble que els que després hi posareu d'arròs) i quan l'aigua arrenqui el bull, afegiu-hi l'arròs. Aquest arròs blanc s'acostuma a acompanyar de la feijoada a Cap Verd. Quan vegeu que la iuca ja està gairebé cuita (és la verdura que costa més de coure), afegiu a l'olla les botifarres senceres i el xoriço, també sencer. Després, afegiu a la cassola la cassola de carn; incorporeu-hi, també, les mongetes. D'aquesta manera s'acabarà de cuinar tot junt i els sabors quedaran ben barrejats. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal si convé. Deixeu-ho coure uns quants minuts més i, al final, apagueu el foc i deixeu reposar una estoneta la feijoada amb l'olla tapada abans de portar-la a taula.