Favetes del Maresme amb brou

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavi Garmendia
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mariona, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 l de brou de pollastre
  • 200 g de greix de pernil
  • Per a les faves:
  • 600 g de faves
  • 50 g de pernil de gla
  • 1 nou de mantega
  • cibulet
  • pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el greix del pernil en un cassó amb el brou calent i escalfeu-ho una mica al foc.
Tot seguit, retireu-ne el greix.

Mentrestant, desfeu la mantega en una paella i afegiu-hi el brou a poc a poc i sense deixar de remenar. Quan la salsa estigui ben lligada, poseu-hi les favetes. Quan les favetes estiguin cuites, afegiu-hi el pernil tallat a daus petits, el porradell picat, una mica de pebre negre i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, serviu les favetes amb el brou en un plat de sopa.