Favetes amb romesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Torres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 800 g de faves baby
- 200 g de pernil o bacó
- 50 g de mantega
- 50 g d'oli d'oliva
- Per al romesco:
- 3 pebrots secs
- 2 grans d'all
- 1 ceba
- 1 llesca de pa
- 1 gotet de vinagre
- 15 ametlles crues
- 250 dl d'oli de llavors
- 3 tomàquets
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per fer el romesco, poseu l'oli, els alls, la ceba tallada a quarts, els tomàquets, els pebrots secs prèviament remullats, les ametlles i el pa en una safata.
Poseu-la al forn a 180 graus i deixeu que s'escalivi. A continuació, traieu la safata del forn i poseu tot el seu contingut en una trituradora. Afegiu-hi oli i vinagre i tritureu-ho. Després, escaldeu les favetes, refresqueu-les i escorreu-les. Coeu-les en una paella ben calenta fins que quedin ben torrades. Tot seguit, poseu mantega i oli en una paella i fregiu-hi el pernil tallat a tires. Incorporeu-hi les favetes, remeneu-ho i emplateu-ho.
Poseu-la al forn a 180 graus i deixeu que s'escalivi. A continuació, traieu la safata del forn i poseu tot el seu contingut en una trituradora. Afegiu-hi oli i vinagre i tritureu-ho. Després, escaldeu les favetes, refresqueu-les i escorreu-les. Coeu-les en una paella ben calenta fins que quedin ben torrades. Tot seguit, poseu mantega i oli en una paella i fregiu-hi el pernil tallat a tires. Incorporeu-hi les favetes, remeneu-ho i emplateu-ho.