Favetes amb romesco

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Torres
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 800 g de faves baby
  • 200 g de pernil o bacó
  • 50 g de mantega
  • 50 g d'oli d'oliva
  • Per al romesco:
  • 3 pebrots secs
  • 2 grans d'all
  • 1 ceba
  • 1 llesca de pa
  • 1 gotet de vinagre
  • 15 ametlles crues
  • 250 dl d'oli de llavors
  • 3 tomàquets
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per fer el romesco, poseu l'oli, els alls, la ceba tallada a quarts, els tomàquets, els pebrots secs prèviament remullats, les ametlles i el pa en una safata.
Poseu-la al forn a 180 graus i deixeu que s'escalivi. A continuació, traieu la safata del forn i poseu tot el seu contingut en una trituradora. Afegiu-hi oli i vinagre i tritureu-ho. Després, escaldeu les favetes, refresqueu-les i escorreu-les. Coeu-les en una paella ben calenta fins que quedin ben torrades. Tot seguit, poseu mantega i oli en una paella i fregiu-hi el pernil tallat a tires. Incorporeu-hi les favetes, remeneu-ho i emplateu-ho.
Anar al contingut