Favetes amb papada de porc

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Vilà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Alkimia, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a les favetes:
  • 400 g de favetes
  • 2 cebes tendres
  • 1 all tendre
  • 6 fulles de menta
  • 1 tasseta d'oli d'oliva
  • 1 manat de julivert
  • tasseta d'oli de gira-sol
  • sal
  • Per a la papada:
  • papada de porc
  • 1/4 l d'oli d'oliva
  • sal
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 branca de farigola
  • 1 bitxo petit
  • Per al brou d'arròs:
  • 300 g d'arròs
  • 2 gots d'aigua
  • 1 fulla de llorer
  • 1 gra d'all
  • 2 plàtans

PREPARACIÓ

Per fer el brou d'arròs, en un cassó amb aigua bullint, poseu-hi una fulla de llorer, un gra d'all i l'arròs i deixeu-ho coure fins que l'arròs quedi bullit.

Després, coleu l'arròs i reserveu-ne el brou.

A continuació, poseu la papada en una safata, cobriu-la amb oli, saleu-la pels dos costats, poseu-hi la farigola, el bitxo i els alls i deixeu-ho confitar al forn durant unes 4 hores a 120 graus.

Quan estigui confitada, traieu-ne la cotna, talleu-ne els voltants i deixeu la part central de la papada en forma de quadrat.

Seguidament, en una paella sense oli salteu la papada fins que quedi ben daurada.

Per fer l'oli de julivert, poseu en un bol l'oli d'oliva i les fulles de julivert i deixeu-ho reposar durant unes hores a temperatura ambient.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli de gira-sol sofregiu l'all tendre picat i la ceba tendra picada.

Quan estiguin daurats, afegiu-hi les favetes, la fulla de menta, l'oli de julivert, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.

I ja per acabar, emplateu la papada, poseu-hi les favetes per sobre, salseu-ho tot pel voltant amb el brou d'arròs i guarniu el plat amb una mica de plàtan tallat a tires.