Faves i pèsols a la catalana

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal de la Plaça

INGREDIENTS

  • 1 kg de faves i pèsols desgranats
  • 200 g de cansalada fresca
  • 2 cebes
  • 1 l de brou
  • 1 gra d'all
  • 1 tomàquet madur petit
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1/2 got de vi ranci
  • 1 botifarra blanca
  • 1 botifarra negra
  • 1 manat d'herbes (farigola, llorer i romaní)
  • menta
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Comenceu el plat fregint la cansalada fresca tallada a dauets en una cassola amb una mica d'oli d'oliva.
Quan la cansalada estigui ben rossa, daureu-hi la ceba picada. Un cop tingueu la ceba rossa, afegiu-hi el manat d'herbes, un gra d'all, i el tomàquet partit per la meitat. Acabeu-ho de sofregir, tireu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir uns 5 minuts. Tot seguit, repartiu el sofregit en dues cassoles diferents. En una poseu-hi els pèsols, i en l'altra, les faves. Salpebreu-ho, tireu unes fulles de menta a la cassola de les faves, i aboqueu una mica de brou a totes dues cassoles. Tapeu-les i deixeu-les al foc en el cas dels pèsols 5 minuts, i en el cas de les faves, 8 minuts.

Mentrestant, talleu la botifarra blanca i la botifarra negra a trossos, i quan la cocció dels pèsols i les faves estigui a punt d'acabar, incorporeu-les als guisats. I ja per acabar, serviu els plats amb mitja ració de pèsols i mitja de faves.
Anar al contingut