Fattush (Amanida amb pa torrat) - Palestina

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Salah Jamal, Vic

INGREDIENTS

  • 1 tomàquet
  • 1 cogombre
  • pebrot verd
  • cogombrets
  • enciam
  • olives
  • ceba
  • oli d'oliva
  • suc de llimona
  • vinagre
  • julivert
  • sal
  • menta seca
  • pa
  • samneh (mantega clarificada)

PREPARACIÓ

Feu una amanida normal amb totes les verdures. Condimenteu-la amb un bon raig d'oli d'oliva, una cullerada de suc de llimona, una cullerada de vinagre i una cullerada de julivert trinxat. Saleu l'amanida al vostre gust i aromatitzeu-la amb una culleradeta de menta seca. Talleu el pa a daus i fregiu-lo amb una mica de samneh i una mica de sal. No el fregiu mai amb oli. Afegiu els crostons de pa a l'amanida i serviu-la de seguida; d'aquesta manera, el pa no s'estovarà i encara serà cruixent quan us el mengeu.