Fattush (Amanida amb pa torrat) - Palestina
- Programa: Karakia
- Cuina: Salah Jamal, Vic
INGREDIENTS
- 1 tomàquet
- 1 cogombre
- pebrot verd
- cogombrets
- enciam
- olives
- ceba
- oli d'oliva
- suc de llimona
- vinagre
- julivert
- sal
- menta seca
- pa
- samneh (mantega clarificada)
PREPARACIÓ
Feu una amanida normal amb totes les verdures. Condimenteu-la amb un bon raig d'oli d'oliva, una cullerada de suc de llimona, una cullerada de vinagre i una cullerada de julivert trinxat. Saleu l'amanida al vostre gust i aromatitzeu-la amb una culleradeta de menta seca. Talleu el pa a daus i fregiu-lo amb una mica de samneh i una mica de sal. No el fregiu mai amb oli. Afegiu els crostons de pa a l'amanida i serviu-la de seguida; d'aquesta manera, el pa no s'estovarà i encara serà cruixent quan us el mengeu.