Farcit nadalenc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carme Ruscalleda
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sant Pau, Sant Pol de Mar

INGREDIENTS

  • 1 pollastre de 2 kg
  • 50 g de salsitxes
  • 50 g de carn de porc
  • 300 g de prunes seques
  • 50 g d'orellana de préssec
  • 50 g de pinyons
  • 1 poma reineta
  • 1 tòfona d'hivern Melanosporum
  • 1 copeta de vi ranci
  • 1 copeta de brandi
  • 400 g de llard de porc
  • canyella
  • nou moscada
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu la carn de porc i les salsitxes en una cassola amb oli.
Quan estiguin ben rosses, incorporeu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir una mica. A continuació, aparteu la cassola del foc i afegiu-hi les prunes, els pinyons, l'orellana de préssec, els trossos de poma pelada, la canyella, la nou moscada, la sal i el pebre, i remeneu-ho. Mentrestant, obriu el pollastre per darrere i traieu-li la carcanada deixant només les ales i les cuixes. Salpebreu el pollastre per dins i farciu-lo. Després, cosiu-lo perquè no s'escapi el farcit i lligueu-li les cuixes i les ales per donar-li forma. Tot seguit, col·loqueu en una safata la llard, poseu-hi el pollastre a sobre i cobriu-lo amb més llard. Deixeu-lo coure al forn a 190 graus durant 30 minuts. Després, afegiu-hi el brandi i l'aigua, doneu-li la volta al pollastre i deixeu-lo coure al forn a 140 graus durant 60 minuts. I ja per acabar, decanteu la salsa per extreure'n el greix. Emplateu el pollastre i salsegeu-lo.
Anar al contingut