Farcellets de vieires

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Torras
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 12 vieires
  • 1 tall de lluç
  • porro, pastanaga i carbassó
  • 100 g de xampinyons
  • 1 tassa d'oli
  • 1 clara d'ou
  • nou moscada
  • 125 g de nata líquida
  • julivert picat
  • 25 grans de raïm
  • 6 fulles de pasta brick
  • oli per fregir
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb l'oli ben calent salteu les vieires. Quan estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les.

A continuació, en un cassó amb una mica de mantega, sofregiu els xampinyons, ja picats. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la nata líquida, el raïm, el julivert picat i la sal, i deixeu-ho coure una estona.

Mentrestant, en un cassó amb oli salteu el porro, la pastanaga i el carbassó tallats a la juliana. Quan estiguin rossos, retireu-los.

Per fer la salsa de lluç, poseu el lluç tallat a daus, la nou moscada, les clares d'ou i la sal a la picadora i tritureu-ho fins a aconseguir una salsa ben fina.

Tot seguit, unteu la pasta brick amb la salsa de lluç, cobriu-la amb les verdures fregides, poseu-hi la vieira a sobre, feu-ne un farcellet i fregiu-lo en un cassó amb oli abundant i ben calent.

I ja per acabar, emplateu el farcellet i al costat poseu-hi un bol amb la salsa de xampinyons i raïm.
Anar al contingut