Farcellets de col

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La col és una verdura de temporada, més gustosa com més fred fa; rica en vitamines i minerals i que aporta poques calories.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 col 

    10 castanyes

    1 moniato

    2 cebes de Figueres

    all

    gingebre

    mirin

    vi ranci

    salsa de soja

    cibulet

    sèsam negre

PREPARACIÓ

Pelem les castanyes. Per fer-ho més fàcil els fem un tall amb forma de creu a la part de sota i les escaldem amb aigua bullent.

Un cop pelades, les piquem a mida macedònia. Les reservem.

Desfullem la col. Deixem 4 fulles senceres ben grosses i de mida semblant.

En una olla posem a bullir aigua amb un polsim de sal. Hi escaldem  les 4 fulles de col.

Tallen la resta de fulles de la col a la juliana. Ho reservem.

Pelem el moniato i el tallem a daus. El bullim en una cassola durant 30 minuts, amb un rajolí de salsa de soja. Ha d'haver-hi tres parts d'aigua per una de moniato.

Tallem 2 cebes a la juliana. Les enrossim en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

Escaldem les fulles de col tallades a la juliana uns 3 min i les reservem en un plat. Les mullem amb un raig d'oli perquè no s'assequin i quedin més lluents.

Pelem i tallem a daus molt petits el gingebre i un gra d'all. Els barregem amb la ceba enrossida que tenim al foc i hi tirem un raig de mirin. Deixem que evapori l'alcohol. Un cop evaporat, hi tirem la col tallada a la juliana i ho deixem suar.

Un cop el moniato ja està fet,  a l'olla no hi quedarà gaire líquid. Hi tirem les castanyes i un raig de vi ranci, deixem que s'evapori una mica i ho tirem tot a la cassola on tenim la barreja de col, ceba, gingebre i all. Ho barregem bé, ho traiem del foc i ho deixem refredar 10 min.

Muntem els farcellets amb les fulles grosses de col i els suquem amb més mirin i salsa de soja. Per sobre, hi posem  sèsam negre i cibulet. 

 

Anar al contingut