Farcellets de col farcits de peu de porc i botifarra negra

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal Jaumet

INGREDIENTS

  • Per als farcellets:
  • 1 col d'hivern
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 4 peus de porc bullits
  • 250 g de botifarra negra
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • 1/4 de kg de farina
  • sal Per a la salsa:
  • 1 ceba
  • 4 pastanagues
  • 2 porros
  • 1 manat d'herbes (orenga, timó i llorer)
  • 1 cullerada de farina
  • 1/2 l de brou
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Primer de tot, feu un sofregit de tomàquet i ceba, i quan estigui a punt, afegiu-hi la botifarra negra cuita i trinxada.
Tot seguit, poseu-hi el peu de porc també cuit i desossat. Remeneu-ho bé i després afegiu-hi un pols de farina perquè quedi lligat. Passats uns 5 minuts, retireu-ho del foc i deixeu-ho durant 1 hora aproximadament dins la nevera. Sobre una base d'una fulla de col bullida, poseu-hi el sofregit i tanqueu-ho amb forma de farcellets. Aplaneu-los una mica, enfarineu-los i fregiu-los. Reserveu-los sobre un paper absorbent. Per fer la salsa, fregiu la bresa, el manat d'herbes i el porro. Quan estigui ros, afegiu-hi el brou. Deixeu-ho coure 20 minuts, passeu-ho pel colador xinès i llavors per la batedora fins que quedi una salsa ben fina i homogènia. Poseu els farcells a coure durant 5 minuts amb la salsa. Rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho de tant en tant. Decoreu el plat amb una mica de pastanaga ratllada.