Farcellets de bleda amb crema d'Idiazabal
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- fulles de bleda
- penques de bleda
- 4 cuetes de lluç congelades
- 1 carbassó mitjà
- 80 g cansalada viada curada amb pebre
- arròs cuit
- aigua de coure l'arròs
- formatge Idiazabal fumat
- formatge Idiazabal tendre
PREPARACIÓ
1. Començarem per preparar el farciment: tallem la cansalada viada en trossets molt petits.
2. En una paella calenta hi posem una mica d'oli, no gaire, i hi fem fregir la cansalada.
3. Ara tallem el carbassó: en fem dues meitats i amb un estri per treure boles, traiem la polpa del mig amb les llavors. Sense pelar-lo, en fem primer bastonets, i després tornem a tallar-los transversalment fins que ens en quedin trossos molt petitons.
4. Un cop tinguem la cansalada ben rostida, abaixem una miqueta el foc i hi afegim el carbassó.
5. Tallem les penques de bledes en trossos molt petits i els afegim a la cassola. Per potenciar que deixin anar l'aigua i que es coguin abans, hi afegim una espurneta de sal a tot plegat.
6. Posem els filets de lluç sota l'aigua de l'aixeta, la justa perquè es descongeli la pell i no el filet.
7. Trenquem el filet pel mig i li traiem la pell, que s'estira fàcilment. Després el deixem descongelar a temperatura ambient.
8. Tallem les cuetes de lluç en bocins petits per afegir-les al farciment.
9. Posem ara un grapadet d'arròs blanc acabat de coure a la paella, per aconseguir una textura ferma a l'hora d'acabar el farciment i hi afegim una miqueta de sal.
10. Posem aigua a bullir en una olla. Hi escaldem les fulles de bleda un minut, les traiem i les posem en un bol amb aigua i gel que en tancarà la cocció.
11. Preparem dos draps humits i hi estenem les fulles al mig.
12. En traiem la tija i ajuntem les dues bandes de la fulla. Agafem una mica de farciment amb una cullera i el posem al damunt. Tallem la part sobrant de la fulla i comencem a embolicar el farcellet.
13. A continuació fem la salsa de formatge: posem l'aigua de bullir l'arròs en una cassola al foc. Aquesta aigua conté molts midons i això ens ajudarà a fer la salsa. En aquesta aigua hi desfem el formatge. Tallem un bon tros de formatge Idiazabal de forma radial i el ratllem al damunt. El deixem que es vagi desfent a foc lent i hi afegim una mica d'arròs bullit. Ho fem triturar tot plegat amb la batedora, i ja tindrem la salsa llesta.
14. Escalfem els farcellets: els posem en un plat amb una mica d'aigua perquè faci vapor i els tapem amb paper film. Els posem en el microones a potència alta entre 10 i 20 segons.
15. Ja podem emplatar-los: posem cadascun dels farcellets en un plat fondo i hi afegim una miqueta de la crema d'Idiazabal que hem fet. Que vagi de gust!
2. En una paella calenta hi posem una mica d'oli, no gaire, i hi fem fregir la cansalada.
3. Ara tallem el carbassó: en fem dues meitats i amb un estri per treure boles, traiem la polpa del mig amb les llavors. Sense pelar-lo, en fem primer bastonets, i després tornem a tallar-los transversalment fins que ens en quedin trossos molt petitons.
4. Un cop tinguem la cansalada ben rostida, abaixem una miqueta el foc i hi afegim el carbassó.
5. Tallem les penques de bledes en trossos molt petits i els afegim a la cassola. Per potenciar que deixin anar l'aigua i que es coguin abans, hi afegim una espurneta de sal a tot plegat.
6. Posem els filets de lluç sota l'aigua de l'aixeta, la justa perquè es descongeli la pell i no el filet.
7. Trenquem el filet pel mig i li traiem la pell, que s'estira fàcilment. Després el deixem descongelar a temperatura ambient.
8. Tallem les cuetes de lluç en bocins petits per afegir-les al farciment.
9. Posem ara un grapadet d'arròs blanc acabat de coure a la paella, per aconseguir una textura ferma a l'hora d'acabar el farciment i hi afegim una miqueta de sal.
10. Posem aigua a bullir en una olla. Hi escaldem les fulles de bleda un minut, les traiem i les posem en un bol amb aigua i gel que en tancarà la cocció.
11. Preparem dos draps humits i hi estenem les fulles al mig.
12. En traiem la tija i ajuntem les dues bandes de la fulla. Agafem una mica de farciment amb una cullera i el posem al damunt. Tallem la part sobrant de la fulla i comencem a embolicar el farcellet.
13. A continuació fem la salsa de formatge: posem l'aigua de bullir l'arròs en una cassola al foc. Aquesta aigua conté molts midons i això ens ajudarà a fer la salsa. En aquesta aigua hi desfem el formatge. Tallem un bon tros de formatge Idiazabal de forma radial i el ratllem al damunt. El deixem que es vagi desfent a foc lent i hi afegim una mica d'arròs bullit. Ho fem triturar tot plegat amb la batedora, i ja tindrem la salsa llesta.
14. Escalfem els farcellets: els posem en un plat amb una mica d'aigua perquè faci vapor i els tapem amb paper film. Els posem en el microones a potència alta entre 10 i 20 segons.
15. Ja podem emplatar-los: posem cadascun dels farcellets en un plat fondo i hi afegim una miqueta de la crema d'Idiazabal que hem fet. Que vagi de gust!