Farcellets d'ànec amb xips de formatge emmental

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Mascaró
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El mirador de Sant Just, Sant Just

INGREDIENTS

  • 4 cuixes d'ànec
  • 50 g de pinyons
  • 12 fulles de bledes
  • 1 mango
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1/4 de l de vi de Porto
  • 50 g de sucre
  • 100 g de formatge emmental ratllat
  • 1 l d'oli
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu la cuixa d'ànec, ja salpebrada, durant 60 minuts.

Després, retireu-la del cassó, deixeu-la refredar una mica, desosseu-la, esmicoleu-la i reserveu-la.

Per fer la salsa de Porto, poseu el vi i el sucre en un cassó i deixeu-ho coure a foc lent fins que en quedi una salsa espessa.

Per fer les xips d'emmental, en una safata coberta amb paper de forn poseu unes quantes piles d'emmental ben separades i poseu-ho a gratinar al forn fins que quedin ben dauradetes.

Per fer el farcit, en una paella amb una mica d'oli salteu els pinyons. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el porro i la pastanaga, tot tallat a la juliana, i deixeu-ho coure.

A continuació, poseu-hi la cuixa d'ànec i el mango tallat a daus i deixeu-ho coure tot durant uns 3 minuts més.

Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu les fulles de bleda durant 20 segons. Després deixeu-la refredar en un cassó amb aigua i gel.

Finalment, assequeu les fulles, poseu-hi una mica de farcit al centre i feu-ne un farcellet.

I ja per acabar, emplateu els farcellets, salseu-los amb la salsa de Porto i guarniu el plat amb les xips d'emmental.