Farcellets cruixents de moniato

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Isabel Márquez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sala

INGREDIENTS

  • 200 g de moniatos cuits al forn
  • 100 g de sucre
  • 1 gotet d'aigua
  • 4 fulls de pasta brick (congelada)
  • sucre glaç Per a la crema de vainilla:
  • 1/4 l de llet
  • 3 rovells d'ou
  • 60 g de sucre
  • un canó de vainilla

PREPARACIÓ

Coeu els moniatos al forn uns 3/4 d'hora.
Després traieu-los la polpa i poseu-la en un cassó al foc per a preparar la confitura. Afegiu-hi sucre i aigua i aneu-ho remenant. Un cop la confitura estigui feta deixeu-la refredar. Mentrestant feu la crema. Poseu la llet a escalfar en un cassó amb la vainilla. En un bol blanquegeu els rovells d'ou amb el sucre. Escaldeu-ho amb la llet infusionada amb la vainilla i torneu-ho a posar al foc. Traieu les beines. Quan la crema tingui una textura consistent, traieu-la del foc i deixeu-la refredar en el mateix bol que heu fet la barreja. Aneu repartint la confitura de moniato sobre les làmines de pasta brick (la podeu comprar feta). Tot seguit, plegueu els farcellets d'una manera poc uniforme i lligueu-los amb un cordill. Col.loqueu-los en una plata i espolseu-hi sucre llustre pel damunt. La cocció ha de ser al forn a 230 graus uns 5 minuts. Un cop trets els farcellets del forn, talleu els cordills i passeu-los a emplatar. Serviu-los sobre un fons de crema de vainilla.
Anar al contingut