Fals arròs d'espelta amb formatge i malves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Tatiana Bondia
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Cava, Tàrrega (Urgell)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 320 g de pasta fresca d'espelta llavor de meló
- 0,2 l de crema de llet fresca
- 100 g de formatge tou de vaca
- 1 l de caldo de verdures (ceba, api, pastanaga i fulles de malva)
- 2,5 g de fulles de malva
- Sal i pebre
- 150 g de cansalada viada curada amb sal
PREPARACIÓ
Per començar, escalfeu el caldo de ceba, api, pastanaga i fulles de malva en un cassó al foc. Quan bulli, escaldeu-hi la pasta fresca durant uns segons, escorreu-la i reserveu-la.
A continuació, en la mateixa cassola on presentareu el plat, poseu-hi la pasta fresca escorreguda, amb la crema de llet i la pasta tova de formatge de vaca esmicolada, poseu-ho a foc fort, remeneu-ho tot bé i deixeu que arrenqui el bull. Un cop hagi arrencat el bull, abaixeu el foc, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu que tot es vagi reduint.
Mentrestant, tritureu dues vegades la cansalada curada amb una picadora fins que us quedi textura com de paté de porc.
I ja per acabar, retireu la cassola del foc i guarniu-la amb una quenelle de paté de porc i unes fulles de malva.
A continuació, en la mateixa cassola on presentareu el plat, poseu-hi la pasta fresca escorreguda, amb la crema de llet i la pasta tova de formatge de vaca esmicolada, poseu-ho a foc fort, remeneu-ho tot bé i deixeu que arrenqui el bull. Un cop hagi arrencat el bull, abaixeu el foc, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu que tot es vagi reduint.
Mentrestant, tritureu dues vegades la cansalada curada amb una picadora fins que us quedi textura com de paté de porc.
I ja per acabar, retireu la cassola del foc i guarniu-la amb una quenelle de paté de porc i unes fulles de malva.