Falafel

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler del roser

INGREDIENTS

  • 250 g de cigrons cuits
  • 1 ceba mitjana
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • coriandre
  • comí
  • canyella en pols
  • 1/2 bitxo remullat o harisa
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant
  • 1 culleradeta de pebre negre
  • 2 culleradetes de llevat en pols
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

Per a preparar la pasta de falafel, poseu en un bol el puré de cigrons i tots els condiments.
Després, la ceba picada, l'all trinxat, el julivert, el coriandre, el comí, la canyella en pols, 1/2 bitxo remullat, pebre vermell picant, pebre negre, el llevat en pols i la sal. Barregeu-ho ben barrejat, tapeu-ho amb un drap i poseu-ho una hora a la nevera perquè la pasta agafi consistència. Passat aquest temps, doneu a la pasta forma de croquetes de falafel i fregiu-les en oli calent uns 30 segons per banda. Reserveu-les sobre paper absorbent. Ja per acabar, serviu el falafel amb enciam, tomàquet i ceba i amb salsa tahira. Aquesta salsa de sèsam la podeu comprar en una botiga de productes àrabs o bé la podeu substituir per iogurt cremós barrejat amb una mica de crema de llet i amb pebre negre.
Anar al contingut