Falafel (Croquetes de cigrons) - Sudan

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Sayid Abdel Karim, Barcelona

INGREDIENTS

  • cigrons
  • cebes dolces (de Figueres)
  • julivert
  • coriandre fresc
  • coriandre en gra
  • crema de sèsam
  • alls
  • oli

PREPARACIÓ

Deixeu els cigrons en remull amb aigua unes quantes hores (millor el dia abans).
Peleu i talleu les cebes a trossos i renteu un bon grapat de julivert.
Aneu triturant un grapat de cigrons amb uns quants grans de coriandre, unes quantes fulles de julivert i de coriandre fresc i després uns trossos de ceba, i així successivament fins que s'acabin els ingredients. Trinxeu també uns quants alls. Després remeneu-ho tot, salpebreu-ho generosament i condimenteu-ho amb força coriandre mòlt.
En una paella amb oli abundant, fregiu-hi per tandes unes quantes porcions de la pasta de cigrons, com si fossin croquetes arrodonides i una mica aixafades, fins que us quedin ben torrades. Serviu-les calentes, amb crema de sèsam per sobre de cada porció i una mica de julivert trinxat pel damunt.

Nota:
En Sayid recomana fer servir un trinxant "dels d'abans", amb una maneta; diu que el gust del menjar triturat així no té res a veure amb el que té si es tritura amb un aparell elèctric. L'altre "secret" d'en Sayid és utilitzar cigrons remullats en lloc de farina de cigrons; d'aquesta manera aconsegueix que els seus falàfels siguin molt més esponjosos.