Estofat de xai de primavera

INGREDIENTS

  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
  • 1 kg de coll de xai trossejat
  • 2 grans d'all matxucats
  • 1 ceba triturada ben fina
  • 1 fulla de llorer
  • 2 branquillons de farigola
  • 4 pastanagues trossejades
  • 100 g de pèsols frescos o congelats
  • 100 g de mongeta tendra
  • sal i pebre
  •  

PREPARACIÓ

  1. Escalfem l'oli d'oliva en una olla grossa i rossegem la carn, l'all i la ceba. Hi afegim la fulla de llorer, la farigola i la pastanaga, i hi aboquem aigua fins que quedi uns dos centímetres per damunt de la carn.
  2. Ho posem a foc lent i traiem l'espuma que es formi a la superfície. Un cop l'hem tret tota, tapem l'olla. Ho deixem coure entre una hora i mitja i dues hores, o fins que la carn quedi tova.
  3. Cinc minuts abans de servir-lo, afegim al xai els pèsols i les mongetes.  Ho deixem coure fins que la verdura quedi tova.
  4. Ho condimentem al nostre gust amb sal i pebre acabat de moldre i ho servim tot seguit.