Estofat de xai de primavera
- Programa: La cuina de Rachel Khoo
- Cuina: Rachel Khoo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
- 1 kg de coll de xai trossejat
- 2 grans d'all matxucats
- 1 ceba triturada ben fina
- 1 fulla de llorer
- 2 branquillons de farigola
- 4 pastanagues trossejades
- 100 g de pèsols frescos o congelats
- 100 g de mongeta tendra
- sal i pebre
PREPARACIÓ
- Escalfem l'oli d'oliva en una olla grossa i rossegem la carn, l'all i la ceba. Hi afegim la fulla de llorer, la farigola i la pastanaga, i hi aboquem aigua fins que quedi uns dos centímetres per damunt de la carn.
- Ho posem a foc lent i traiem l'espuma que es formi a la superfície. Un cop l'hem tret tota, tapem l'olla. Ho deixem coure entre una hora i mitja i dues hores, o fins que la carn quedi tova.
- Cinc minuts abans de servir-lo, afegim al xai els pèsols i les mongetes. Ho deixem coure fins que la verdura quedi tova.
- Ho condimentem al nostre gust amb sal i pebre acabat de moldre i ho servim tot seguit.