Estofat de xai amb patates

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Teresa Prat
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    +Obre

    Recomanem prendre un cítric de postres, ja que, la vitamina C que conté potenciarà l'absorció del ferro del xai, i del seleni de la tòfona.

INGREDIENTS

  • 1,5 kg de carn de xai per estofar (pit, coll, cua...)
  • 1 kg de patates (trumfos) tipus del bufet o kennebec
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 300 g de tomàquets madurs
  • 1/2 got d'anís
  • 1/2 got de brandi
  • un polsim de pebre vermell dolç
  • 1 fulla de llorer
  • oli
  • sal i pebre
  • aigua per cobrir les patates
  • tòfona negra del Solsonès

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu el xai tallat a trossos petits i fregiu-lo en una cassola amb una mica d'oli i una fulla de llorer. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba tallada a dauets, el pebrot tallat a trossos, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, poseu-hi el tomàquet tallat a quarts i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.

Mentrestant, peleu les patates, talleu-les a trossos i reserveu-les en remull.

A continuació, a la cassola del xai poseu-hi una mica de tòfona ratllada, el pebre vermell, l'anís i el brandi i deixeu-ho coure fins que s'evapori l'alcohol. Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua, afegiu-hi les patates i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts a foc mitjà.

I ja per acabar, emplateu el xai amb les patates i salseu-ho amb el suc de la cocció.