Estofat de senglar amb rovellons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Angelina Miquela
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc senglar, a diferencia de la de porc, és més proteica i menys greixosa.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de senglar
  • 1/4 kg de rovellons (frescos o en conserva)
  • 1 ceba mitjana
  • 1/2 pebrot verd
  • 1 pastanaga
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 gotet de conyac
  • 1 gotet d'anís
  • 1 culleradeta de nou moscada
  • 1 canó de canyella
  • sal, pebre negre i oli
  • 1 fulla de llorer
  • 4 grans d'alls
  • 1 branca de romaní
  • 1 branca de timó (farigola)
  • caldo de pollastre i verdures
  • Per a la picada:
  • ametlles
  • avellanes
  • pa torrat
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • un raig de conyac

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb l'oli calent poseu-hi el senglar tallat a trossos i salpebrat, els alls i el conyac i sofregiu-ho durant uns 15 minuts. Quan la carn estigui rossa, afegiu-hi la ceba, els tomàquets, el pebrot i la pastanaga, tot pelat i tallat a trossos, i remeneu-ho bé. Seguidament, poseu-hi el romaní, el timó, el llorer, la nou moscada i la canyella, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 45 minuts. Després, afegiu-hi l'anís, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb el caldo, torneu-ho a tapar i deixeu-ho coure una hora més.

A continuació, retireu la carn de la cassola, poseu les verdures i el suc en un bol, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho per un colador xinès, torneu-ho a posar en una cassola neta juntament amb la carn de senglar i els rovellons, i deixeu-ho coure tapat durant 10 minuts més.

Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles, les avellanes, el pa torrat, l'all, el julivert picat i el conyac i tritureu-ho bé amb la mà de morter.

Finalment, afegiu la picada a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure 10 minuts més.

I ja per acabar, emplateu el senglar amb els rovellons i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.

Anar al contingut