Estofat de coll de porc amb prunes i pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Roig Robí, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 kg de coll de porc
- 1 ceba grossa
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 2 tomàquets
- 4 grans d'all amb la pell
- 1 tronxo d'api
- 1/2 fulla de llorer
- oli, sal i pebre Per a la guarnició:
- 2 patates mitjanes
- 16 prunes sense pinyol
- 2 cullerades de pinyons
- 1 copa de vi negre
- 1 tassa de brou
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el tall de carn en una paella amb l'oli ben calent i espereu que es dauri.
Llavors salpebreu-la i afegiu-hi les verdures per a fer la bresa: el porro, la pastanaga, la ceba, el tomàquet, una mica d'api sense fulla, uns grans d'all sense pelar i una fulla de llorer. Quan la verdura hagi quedat transparent, tireu-hi el vi. Deixeu-ho reduir una mica i després afegiu-hi el brou sense que cobreixi la carn. Rectifiqueu-ho de sal, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 2 hores i mitja a foc baix. Mentrestant, fregiu les patates i reserveu-les. Quan la carn estigui feta, retireu-la i passeu la salsa pel colador xinès; poseu-la en una paella i incorporeu-hi les patates, les prunes i els pinyons torrats. Espereu 10 minuts i ja podreu servir el plat.
Llavors salpebreu-la i afegiu-hi les verdures per a fer la bresa: el porro, la pastanaga, la ceba, el tomàquet, una mica d'api sense fulla, uns grans d'all sense pelar i una fulla de llorer. Quan la verdura hagi quedat transparent, tireu-hi el vi. Deixeu-ho reduir una mica i després afegiu-hi el brou sense que cobreixi la carn. Rectifiqueu-ho de sal, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 2 hores i mitja a foc baix. Mentrestant, fregiu les patates i reserveu-les. Quan la carn estigui feta, retireu-la i passeu la salsa pel colador xinès; poseu-la en una paella i incorporeu-hi les patates, les prunes i els pinyons torrats. Espereu 10 minuts i ja podreu servir el plat.