Estofat de coll de porc amb prunes i pinyons

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Roig Robí, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de coll de porc
  • 1 ceba grossa
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 2 tomàquets
  • 4 grans d'all amb la pell
  • 1 tronxo d'api
  • 1/2 fulla de llorer
  • oli, sal i pebre Per a la guarnició:
  • 2 patates mitjanes
  • 16 prunes sense pinyol
  • 2 cullerades de pinyons
  • 1 copa de vi negre
  • 1 tassa de brou

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el tall de carn en una paella amb l'oli ben calent i espereu que es dauri.
Llavors salpebreu-la i afegiu-hi les verdures per a fer la bresa: el porro, la pastanaga, la ceba, el tomàquet, una mica d'api sense fulla, uns grans d'all sense pelar i una fulla de llorer. Quan la verdura hagi quedat transparent, tireu-hi el vi. Deixeu-ho reduir una mica i després afegiu-hi el brou sense que cobreixi la carn. Rectifiqueu-ho de sal, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 2 hores i mitja a foc baix. Mentrestant, fregiu les patates i reserveu-les. Quan la carn estigui feta, retireu-la i passeu la salsa pel colador xinès; poseu-la en una paella i incorporeu-hi les patates, les prunes i els pinyons torrats. Espereu 10 minuts i ja podreu servir el plat.
Anar al contingut