Estofat de cigrons amb orella i botifarra negra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Sender
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Fonda España

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g cigrons "pedrosillano"
  • 1 orella de porc
  • 1 botifarra negra
  • 2 cebes
  • 1 pebrot verd
  • sal
  • llorer
  • pebre en gra
  • 2 c/s tomàquet fregit
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els cigrons en remull durant 12 hores. Després, poseu-los a coure a foc fort, en un cassó juntament amb l'aigua on els teníeu en remull, una mica de sal, llorer i mitja ceba. Un cop arrenqui el bull, abaixeu el foc al mínim i deixeu-los coure a foc suau uns 40 minuts.

Mentrestant, en una cassola amb oli, sofregiu la ceba picada, juntament amb una mica de llorer i pebre en gra. Quan la ceba s'hagi estovat, afegiu-hi el pebrot verd tallat a dauets i deixeu-ho sofregir tot junt a poc a poc.

A continuació, en un cassó amb aigua freda coeu l'orella amb sal i una fulla de llorer.

Quan arrenqui el bull, abaixeu el foc i deixeu-la coure 45 minuts. Passat aquest temps, escorreu-la i talleu-la a trossets.

Tot seguit, talleu la botifarra negra a daus petits, afegiu-la al sofregit de pebrot i ceba, juntament amb l'orella i el tomàquet fregit, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho coure a foc suau durant 20 minuts perquè la botifarra es desfaci bé amb el sofregit.

Finalment, coleu els cigrons, poseu-los a la paella del sofregit, cobriu-ho tot amb l'aigua de bullir els cigrons, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 15 o 20 minuts més.

I ja per acabar, ja podeu emplatar l'estofat o servir-lo en la mateixa cassola.