Estofat de bou amb garnatxa negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Colom
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: L'hostalet, Hostalets den Bas
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 kg crostó de bou
- 2 cebes
- 3 pastanagues
- 1 porro
- Herbes aromàtiques (romaní, llorer, farigola...)
- 0,75 l de vi de garnatxa negra
- Oli d'oliva
- 75 g de farina
- 1 l de brou de carn
- Sal
- Pebre negre
- Pel servei:
- 1 escarola
- Verdures encurtides
- Per encurtir:
- 100 g vinagre de vi blanc
- 100 g vi blanc
- 8 culleradetes de sucre
- 2 culleradetes de sal
- Oli d'oliva
- Herbes aromàtiques
- 2 pastanagues
- 2 cebes
- 2 apis
- 1 coliflor
PREPARACIÓ
Per començar, talleu la carn de bou a daus, peleu i talleu la ceba i el porro en juliana i la pastanaga a rodanxes, poseu-ho tot en una cassola, juntament amb les herbes aromàtiques, cobriu-ho de vi i deixeu-ho macerar unes 12 hores a la nevera. L'endemà, separeu la carn, les verdures i el vi i reserveu-ho tot.
A continuació, poseu una cassola al foc amb una mica d'oli i enrossiu els daus de carn.
Mentrestant, escalfeu el brou en un cassó.
Quan els daus de carn estiguin rossos, afegiu-hi la farina, remeneu-ho bé, poseu-hi les verdures de la maceració i les herbes aromàtiques i remeneu-ho. Quan veieu que les verdures ja estan cuites, aboqueu-hi el vi, deixeu-ho coure uns segons, cobriu-ho tot amb el brou calent i deixeu-ho coure durant una hora i mitja fins que la carn sigui tendra. Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre.
Per fer les verdures encurtides, poseu en un cassó el vinagre, el vi blanc, el sucre, una mica d'oli, la sal i les herbes aromàtiques i feu-ho bullir. Quan torni a arrencar el bull, poseu-hi les verdures, totes tallades a daus regulars i petits, i deixeu-les coures. Quan ja estiguin cuites, retireu el cassó del foc, aboqueu les verdures i el líquid de la cocció en un pot de vidre, tapeu el pot i deixeu-ho macerar (es pot prendre el mateix dia, un cop fred, o es pot guardar com una conserva).
I ja per acabar, serviu els daus de carn amb algunes rodanxes de pastanaga que us hagin quedat, cobriu-ho amb la salsa de la carn i acompanyeu-ho amb les verdures encurtides fredes i l'escarola.
A continuació, poseu una cassola al foc amb una mica d'oli i enrossiu els daus de carn.
Mentrestant, escalfeu el brou en un cassó.
Quan els daus de carn estiguin rossos, afegiu-hi la farina, remeneu-ho bé, poseu-hi les verdures de la maceració i les herbes aromàtiques i remeneu-ho. Quan veieu que les verdures ja estan cuites, aboqueu-hi el vi, deixeu-ho coure uns segons, cobriu-ho tot amb el brou calent i deixeu-ho coure durant una hora i mitja fins que la carn sigui tendra. Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre.
Per fer les verdures encurtides, poseu en un cassó el vinagre, el vi blanc, el sucre, una mica d'oli, la sal i les herbes aromàtiques i feu-ho bullir. Quan torni a arrencar el bull, poseu-hi les verdures, totes tallades a daus regulars i petits, i deixeu-les coures. Quan ja estiguin cuites, retireu el cassó del foc, aboqueu les verdures i el líquid de la cocció en un pot de vidre, tapeu el pot i deixeu-ho macerar (es pot prendre el mateix dia, un cop fred, o es pot guardar com una conserva).
I ja per acabar, serviu els daus de carn amb algunes rodanxes de pastanaga que us hagin quedat, cobriu-ho amb la salsa de la carn i acompanyeu-ho amb les verdures encurtides fredes i l'escarola.