Estofat de bolets amb gambes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Vicenç Fajardo
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Plaça

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 alls tendres
  • 1 ceba
  • 100 g de cansalada
  • 100 g de botifarra de perol
  • 100 g de botifarra negra
  • 500 g de camagrocs
  • 500 ml de caldo de pollastre
  • cibulet
  • 12 gambes
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Per començar talleu a la juliana la ceba i els alls tendres, talleu la cansalada a daus d'1x1 cm i talleu la botifarra negra a rodanxes.

A continuació en una cassola amb una mica d'oli, daureu la ceba i l'all tendre, alhora. Seguidament, afegiu-hi la cansalada, deixeu que també es dauri una mica, poseu-hi la botifarra i deixeu-ho coure tot junt fins que deixi anar tot el greix. Si teniu un excés de greix, escorreu-ho una mica.

Tot seguit, netegeu els bolets, peleu-los, talleu-los molt petits, incorporeu-los a la cassola i deixeu-ho coure uns 5 minuts aproximadament. Després, afegiu-hi el caldo de pollastre, deixeu-ho fent xup-xup, uns 5 o 10 minuts, i rectifiqueu-ho de sal.

Mentrestant, talleu la botifarra de perol a daus i daureu-la en una paella.

Finalment, en una planxa amb una mica d'oli, coeu les gambes.

I ja per acabar, al fons d'un plat soper poseu-hi una cullerada d'estofat de bolets i uns daus de botifarra de perol, col·loqueu-hi les gambes per sobre i guarniu-ho amb una mica de cibulet.