Estirabecs amb gambes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Tallón
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Tallón, Olesa de Montserrat (Barcelona)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els estirabecs són una varietat del pèsol amb la característica que tenen una baina molt tendra i comestible. Això fa que sigui un aliment especialment ric en fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 750 g d'estirabecs frescos
  • 16 gambes mitjanes
  • 1/4 de l de crema de llet
  • brots de germinat (llegums)
  • mantega
  • sal marina

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua i sal bulliu els estirabecs durant 3 minuts. Seguidament, deixeu-los refredar en un cassó amb aigua i gel.

A continuació, en una paella amb una mica de mantega salteu uns quants estirabecs. Quan estiguin ben dauradets, retireu-los del foc i a la mateixa paella amb una mica més de mantega salteu les cues de gamba pelades i salades. Quan estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les.

Després, a la mateixa paella salteu els caps de les gambes. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi la crema de llet i deixeu-ho coure a foc suau fins que quedi una salsa espessa. Seguidament, retireu els caps de gamba i reserveu la salsa.

Mentrestant, poseu la resta d'estirabecs a la Thermomix i tritureu-los. Finalment, passeu-los per un colador i reserveu-ne el suc.

I ja per acabar, emplateu el suc d'estirabecs, poseu-hi els estirabecs saltats al voltant, salseu-ho amb la salsa de crema de llet, poseu-hi les cues de gamba a sobre i guarniu el plat amb els brots de germinat.
Anar al contingut