Estirabecs amb gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Tallón
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Tallón, Olesa de Montserrat (Barcelona)
- Informació nutricional -Obre
Els estirabecs són una varietat del pèsol amb la característica que tenen una baina molt tendra i comestible. Això fa que sigui un aliment especialment ric en fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 750 g d'estirabecs frescos
- 16 gambes mitjanes
- 1/4 de l de crema de llet
- brots de germinat (llegums)
- mantega
- sal marina
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua i sal bulliu els estirabecs durant 3 minuts. Seguidament, deixeu-los refredar en un cassó amb aigua i gel.
A continuació, en una paella amb una mica de mantega salteu uns quants estirabecs. Quan estiguin ben dauradets, retireu-los del foc i a la mateixa paella amb una mica més de mantega salteu les cues de gamba pelades i salades. Quan estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les.
Després, a la mateixa paella salteu els caps de les gambes. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi la crema de llet i deixeu-ho coure a foc suau fins que quedi una salsa espessa. Seguidament, retireu els caps de gamba i reserveu la salsa.
Mentrestant, poseu la resta d'estirabecs a la Thermomix i tritureu-los. Finalment, passeu-los per un colador i reserveu-ne el suc.
I ja per acabar, emplateu el suc d'estirabecs, poseu-hi els estirabecs saltats al voltant, salseu-ho amb la salsa de crema de llet, poseu-hi les cues de gamba a sobre i guarniu el plat amb els brots de germinat.
A continuació, en una paella amb una mica de mantega salteu uns quants estirabecs. Quan estiguin ben dauradets, retireu-los del foc i a la mateixa paella amb una mica més de mantega salteu les cues de gamba pelades i salades. Quan estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les.
Després, a la mateixa paella salteu els caps de les gambes. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi la crema de llet i deixeu-ho coure a foc suau fins que quedi una salsa espessa. Seguidament, retireu els caps de gamba i reserveu la salsa.
Mentrestant, poseu la resta d'estirabecs a la Thermomix i tritureu-los. Finalment, passeu-los per un colador i reserveu-ne el suc.
I ja per acabar, emplateu el suc d'estirabecs, poseu-hi els estirabecs saltats al voltant, salseu-ho amb la salsa de crema de llet, poseu-hi les cues de gamba a sobre i guarniu el plat amb els brots de germinat.