Esqueixada de ganyims i chutney de poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria Rosa Vallespí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Nou Moderno, Vilalba dels Arcs (Terra Alta)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 250 g de ganyims de tonyina
- oli d'oliva verge
- 1 botifarra negra de ceba
- Barreja d'enciams
- Per al chutney de poma:
- 1/2 poma
- 1 ceba
- 1 cullerada de panses
- 100 g de sucre
PREPARACIÓ
Per començar, esqueixeu amb la mà els ganyims, dessaleu-los amb aigua freda durant unes 8 hores i deixeu-los escórrer tota l'aigua que tinguin, posant-los damunt d'un plat amb paper absorbent.
A continuació, talleu quatre rodanxes de botifarra, marqueu-les en una paella al foc per les dues cares i reserveu-les.
Per fer el chutney de poma, talleu una ceba a daus molt petits, poseu-la en una paella
juntament amb una cullerada de panses i el sucre i deixeu-ho coure durant 15 minuts fins que la ceba sigui tova. Mentrestant, peleu i talleu la poma a daus. Quan la ceba ja sigui tova, afegiu els daus de poma a la paella i deixeu que segueixi coent durant 20 minuts més, remenant-ho de tant en tant, fins que la poma es desfaci.
I ja per acabar, emplateu les rodanxes de botifarra, al damunt poseu-hi una mica de barreja d'enciams, una quenelle de chutney de poma i els ganyims esqueixats i amaniu-ho tot amb oli d'oliva verge de la Terra Alta.
A continuació, talleu quatre rodanxes de botifarra, marqueu-les en una paella al foc per les dues cares i reserveu-les.
Per fer el chutney de poma, talleu una ceba a daus molt petits, poseu-la en una paella
juntament amb una cullerada de panses i el sucre i deixeu-ho coure durant 15 minuts fins que la ceba sigui tova. Mentrestant, peleu i talleu la poma a daus. Quan la ceba ja sigui tova, afegiu els daus de poma a la paella i deixeu que segueixi coent durant 20 minuts més, remenant-ho de tant en tant, fins que la poma es desfaci.
I ja per acabar, emplateu les rodanxes de botifarra, al damunt poseu-hi una mica de barreja d'enciams, una quenelle de chutney de poma i els ganyims esqueixats i amaniu-ho tot amb oli d'oliva verge de la Terra Alta.