Esqueixada de ganyims i chutney de poma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Maria Rosa Vallespí
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Nou Moderno, Vilalba dels Arcs (Terra Alta)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 250 g de ganyims de tonyina
  • oli d'oliva verge
  • 1 botifarra negra de ceba
  • Barreja d'enciams
  • Per al chutney de poma:
  • 1/2 poma
  • 1 ceba
  • 1 cullerada de panses
  • 100 g de sucre

PREPARACIÓ

Per començar, esqueixeu amb la mà els ganyims, dessaleu-los amb aigua freda durant unes 8 hores i deixeu-los escórrer tota l'aigua que tinguin, posant-los damunt d'un plat amb paper absorbent.

A continuació, talleu quatre rodanxes de botifarra, marqueu-les en una paella al foc per les dues cares i reserveu-les.

Per fer el chutney de poma, talleu una ceba a daus molt petits, poseu-la en una paella

juntament amb una cullerada de panses i el sucre i deixeu-ho coure durant 15 minuts fins que la ceba sigui tova. Mentrestant, peleu i talleu la poma a daus. Quan la ceba ja sigui tova, afegiu els daus de poma a la paella i deixeu que segueixi coent durant 20 minuts més, remenant-ho de tant en tant, fins que la poma es desfaci.

I ja per acabar, emplateu les rodanxes de botifarra, al damunt poseu-hi una mica de barreja d'enciams, una quenelle de chutney de poma i els ganyims esqueixats i amaniu-ho tot amb oli d'oliva verge de la Terra Alta.
Anar al contingut