Esqueixada de cullera

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 300 g de bacallà

    mig pebrot verd

    mig pebrot vermell

    2 tomàquets de pera

    un cap de bacallà

    1 ceba

    cibulet

    cerfull

    anet

    sumac

    una cullerada de tàperes

    pebre rosa

    aigua mineral

    oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

- Esqueixem el bacallà ben petit (més petit que mida mossegada).

- Posem l'aigua mineral, les pells i el cap dessalat en una olla de pressió. Ho fem bullir 20 minuts.

- Passats els 20 minuts, ho deixem reposar 20 minuts més. Colem el caldo i llencem les pells i el cap.

- Pelem i tallem el tomàquet a daus petits. També tallem a daus petits el pebrot verd i vermell.

- Tallem la ceba a rodanxes i la deixem una hora dins l'aigua mineral de l'última rentada de bacallà, per suavitzar-ne el gust.

- Traiem el suc de les tàperes i les passem una mica per la paella perquè perdin el gust de la conserva.

- Per muntar el plat, posarem la brunesa de tomàquet i pebrot a la base del bol, a sobre, hi posarem el bacallà i les tàperes. Ho regarem amb el brou fred (hauria de tenir textura densa). I ho coronarem amb ceba i sumac.