Esqueixada de bacallà
Esqueixada de bou de mar

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Esqueixada de bacallà
  • (per a 2 persones)
  • 150 g de bacallà esqueixat
  • 3 tomàquets de pera
  • 1 ceba tendra
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • olives negres d'Aragó
  • oli d'oliva verge extra
  • Esqueixada de bou de mar
  • (per a 2 persones)
  • 2 bous de mar
  • 1 patata bullida
  • 1 culleradeta de mostassa
  • 1 cullerada de maionesa
  • tàperes
  • cogombres agredolços en conserva
  • 1 cogombre petit fresc
  • 1 ceba tendra
  • 1 ou dur
  • julivert

PREPARACIÓ

1. Comencem per esqueixar el bacallà: amb uns guants de làtex, el desfem amb els dits en la direcció de les seves fibres, el màxim possible. El posem en un bol amb l'oli que pugui absorbir i el deixem que vagi emulsionant.

2. Ara hi afegim la ceba tallada i ho anem barrejant.

3. A continuació preparem un tàrtar, tallant el tomàquet, el pebrot verd i el vermell ben petits. Ho posem tot en un bol, hi afegim oli i pebre negre i ho barregem bé.

4. Podem començar a emplatar. Fem servir un motlle circular on col·loquem una tercera part -la base del motlle- amb el tàrtar d'hortalisses, i dues terceres parts, just a sobre, amb el bacallà esqueixat.

5. Traiem el motlle amb cura de no afectar el volum del muntatge. Per acabar, posem una mica de julivert picat per sobre i, com a guinda, una oliva. Ja tenim l'esqueixada!