Espirals amb vinagreta de pebrots del piquillo

INGREDIENTS

  • 360 g d'espirals
  • 1 pebrot verd llarg
  • 1 ceba tendra
  • 4 pebrots del piquillo confitats
  • 2 tomàquets madurs
  • 3 grans d'all pelats
  • 2 ous bullits
  • 2 dl d'oli d'oliva extra verge
  • ¿ dl de vinagre de vi blanc
  • sal
  • 125 g de cansalada fumada
  • porradell picat

PREPARACIÓ

1. Poseu una olla amb abundant aigua a bullir juntament amb un raig d'oli i un pols de sal.

2. Quan arrenqui el bull, tireu-hi les espirals i deixeu-les coure uns 10 minuts, que quedin un xic grenyals. Tot seguit, escorreu-los i refredeu-los en aigua freda per tallar la cocció. Escorreu bé.

3. Mentrestant, talleu ben finament el pebrot verd, la ceba tendra, els pebrots del piquillo, els tomàquets escaldats, pelats i sense granes, els ous bullits i els grans d'all. Barregeu amb el vinagre i l'oli d'oliva extra verge. Remeneu bé i deixeu marinar uns minuts.

4. Talleu la cansalada fumada a daus petits i barregeu-los amb les espirals, la vinagreta i el porradell. Remeneu bé i ja estarà llest.

COMENTARI

. Amb un plat de pasta com aquest amb hortalisses fresques, un xic d'ou i uns tall de cansalada obtenim un plat únic deliciós i ben refrescant.

. Podeu substituir els pebrots del piquillo per pebrot vermell escalivat si no us agrada el picant que tenen algunes vegades aquest tipus de pebrot.

. Podeu també utilitzar algun altre tipus de pasta fresca però tingueu en compte el temps de cocció que serà segur més curt.

. Deixeu-lo sempre amb aquest punt de grenyal.