Espineta de tonyina amb escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Solà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bodega Sepúlveda, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La tonyina és un peix blau ric amb greixos omega-3, que ajuden a disminuir els nivells de colesterol i triglicèrids en sang i disminueix el risc de patir malalties cardiovasculars.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 8 trossos d'espineta
- 4 cebes grosses
- 12 grans d'all
- 1 pastanaga
- 2 fulles de llorer
- farigola
- romaní
- pebre en gra (negre, blanc, verd, rosa i Jamaica)
- pebre negre en pols
- 1 got de vi blanc
- 1 got de vi negre
- 1 got de vinagre de xerès
- 1 got d'aigua
- oli d'oliva
- farina
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb oli abundant fregiu l'espineta salpebrada i enfarinada fins que quedi ben rossa.
Per fer l'escabetx, en una paella amb una mica d'oli poseu-hi la ceba tallada a trossos, la pastanaga tallada a rodanxes, els alls, el pebre en gra, el llorer, la farigola, el romaní, el vi blanc, el vi negre, el vinagre i l'aigua i deixeu-ho coure a foc suau fins que redueixi. Tot seguit, retireu la paella del foc, afegiu-hi l'espineta, deixeu-ho reposar 24 hores i ja ho podeu emplatar.
Per fer l'escabetx, en una paella amb una mica d'oli poseu-hi la ceba tallada a trossos, la pastanaga tallada a rodanxes, els alls, el pebre en gra, el llorer, la farigola, el romaní, el vi blanc, el vi negre, el vinagre i l'aigua i deixeu-ho coure a foc suau fins que redueixi. Tot seguit, retireu la paella del foc, afegiu-hi l'espineta, deixeu-ho reposar 24 hores i ja ho podeu emplatar.