Espineta de tonyina amb escabetx

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Solà
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bodega Sepúlveda, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La tonyina és un peix blau ric amb greixos omega-3, que ajuden a disminuir els nivells de colesterol i triglicèrids en sang i disminueix el risc de patir malalties cardiovasculars.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 trossos d'espineta
  • 4 cebes grosses
  • 12 grans d'all
  • 1 pastanaga
  • 2 fulles de llorer
  • farigola
  • romaní
  • pebre en gra (negre, blanc, verd, rosa i Jamaica)
  • pebre negre en pols
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got de vi negre
  • 1 got de vinagre de xerès
  • 1 got d'aigua
  • oli d'oliva
  • farina
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb oli abundant fregiu l'espineta salpebrada i enfarinada fins que quedi ben rossa.
Per fer l'escabetx, en una paella amb una mica d'oli poseu-hi la ceba tallada a trossos, la pastanaga tallada a rodanxes, els alls, el pebre en gra, el llorer, la farigola, el romaní, el vi blanc, el vi negre, el vinagre i l'aigua i deixeu-ho coure a foc suau fins que redueixi. Tot seguit, retireu la paella del foc, afegiu-hi l'espineta, deixeu-ho reposar 24 hores i ja ho podeu emplatar.
Anar al contingut