Espineta amb cargolins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Barquet, Tarragona
INGREDIENTS
- 500 g d'espineta (carn de l'espina de la tonyina salada)
- 1 kg de cargolins
- 1 ceba
- 3 tomàquets madurs
- 2 patates
- sal i oli d'oliva Per a la picada:
- un grapat d'ametlles torrades
- safrà, julivert
- 3 grans d'all
- 1 gotet de vi ranci
- 2 llesques de pa fregit
PREPARACIÓ
Poseu a dessalar l'espineta amb aigua durant 24 hores.
Netegeu els cargolins, bulliu-los i reserveu-los. A part, emboliqueu el safrà en un paper d'alumini, passeu-lo un parell de cops per una flama per torrar-lo una mica i prepareu la picada amb el safrà, les ametlles, els alls, el julivert, el pa fregit i el vi ranci. En una cassola amb una mica d'oli, sofregiu-hi la ceba picada. Afegiu-hi el tomàquet triturat i, un cop cuit el sofregit, poseu-hi les patates tallades a daus. Doneu-hi unes voltes, tireu-hi l'aigua i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi l'espineta, els cargolins i la picada. Remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i, passats 3 o 4 minuts, ja ho podreu servir.
Netegeu els cargolins, bulliu-los i reserveu-los. A part, emboliqueu el safrà en un paper d'alumini, passeu-lo un parell de cops per una flama per torrar-lo una mica i prepareu la picada amb el safrà, les ametlles, els alls, el julivert, el pa fregit i el vi ranci. En una cassola amb una mica d'oli, sofregiu-hi la ceba picada. Afegiu-hi el tomàquet triturat i, un cop cuit el sofregit, poseu-hi les patates tallades a daus. Doneu-hi unes voltes, tireu-hi l'aigua i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi l'espineta, els cargolins i la picada. Remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i, passats 3 o 4 minuts, ja ho podreu servir.