Espinacs amb anxoves i ou mollet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pebrots vermells són unes hortalisses d'elevat contingut en antioxidants gràcies als beta-carotens i al licopè que contenen.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    500 g espinacs

    20 cirerols

    6 anxoves en salaó

    4 miniremolatxes de colors

    4 ous

    1 llima

    Ruca

    Mostassa antiga

    Avellanes torrades

    Menta xocolata

    Vinagre

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Traiem l'espina central de cada anxova de manera que ens quedin 2 filets per anxova, i els netegem amb aigua per treure'n l'excés de sal. Els deixem 10 minuts en remull en un atuell amb aigua mineral. Passat aquest temps, els eixugarem amb paper absorbent i els reservarem amb oli i pebre negre.
  2. Posem aigua a bullir, amb un polsim de sal i un raig de vinagre. Un cop bulli, hi afegim 4 ous temperats i deixem que es coguin 6 minuts. Els traiem i els posem dins un bol amb aigua i gel per tallar-ne la cocció.
  3. Piquem a mida irregular un grapat d'avellanes en un morter.
  4. Tallem a rodelles les miniremolatxes, descartant-ne el punt on s'uneixen a la tija. En tallem també les fulles tendres i els espinacs, en aquest cas a bresa. Ho saltem tot junt en una cassola amb oli d'oliva verge extra, i el foc ben valent. Ho remenem, hi afegim un raig d'aigua i ho tapem. Quan hagi minvat, hi afegim un grapat de ruca, la picada, ho tapem, apaguem el foc i ho reservem a la mateixa cassola perquè s'acabi de fer amb l'escalfor residual.
  5. Tallem a la xifonada unes fulles de menta de manera que n'aconseguim uns filets ben prims. Piquem el julivert. Posem les herbes en un bol i hi fem una vinagreta amb el suc d'una llima, 1 cullerada de mostassa antiga, pebre negre i oli d'oliva verge extra. Ho emulsionem amb varetes manuals, hi afegim els cirerols tallats per la meitat, ho barregem i ho reservem.
  6. Posem el saltat en un bol i ho barregem amb la vinagreta. Ho salem.
  7. Ho emplatem, hi ratllem pell de llima i hi afegim dos filets per persona. Al capdamunt, hi tallem l'ou, prèviament pelat, de manera que el rovell es vagi  escolant. Una mica més de pebre i ja estarà.
Anar al contingut