Espatlletes de conill amb xocolata, rossinyols i salsifins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pep Casas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sauló, Vallromanes (Vallès Oriental)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 12 espatlletes de conill
- 1 manat d'herbes (farigola, llorer, romaní)
- 2 cebes tendres
- 2 grans d'all
- 1 got de ratafia
- 1 got de conyac
- oli d'oliva
- sal
- pebre negre
- 0,5 l d'aigua mineral
- 100 g de rossinyols nets
- 80 g de salsifins
- 1 cullerada de sucre
- 40 g de mantega
- farigola llimonera
- cerfull
- Per a la picada:
- 1 fetge de conill
- 2 grans d'all
- 2 carquinyolis
- 40 g avellanes pelades i torrades
- 30 g de cobertura de xocolata.
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli, fregiu el fetge del conill i els alls. Quan siguin cuits, retireu el fetge i reserveu-lo. A continuació, a la mateixa cassola, marqueu les espatlletes amb sal i pebre. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi un got de ratafia, deixeu-ho coure uns minuts i reserveu-ho tot junt en un recipient. Seguidament, a la mateixa cassola, sofregiu amb una mica més d'oli, els alls, la ceba tendra trinxada i el manat d'herbes. Quan estigui tot ros, poseu-hi el conyac, deixeu que s'evapori una mica l'alcohol, afegiu-hi l'aigua i deixeu-ho bullir uns 15 minuts. Després, retireu el manat d'herbes, poseu-hi el fetge, els carquinyolis, les avellanes i la xocolata, tritureu-ho tot amb el pímer, passeu-ho per un colador fi, torneu-ho a la cassola, afegiu-hi les espatlletes i deixeu-ho coure uns 15 minuts.
Tot seguit, en una paella amb oli salteu els rossinyols.
Finalment, peleu i talleu els salsifins a rodanxes fines i poseu-los a caramellitzar en una paella amb sucre i mantega.
I ja per acabar, poseu el salsifí a la base del plat, al damunt poseu-hi dues espatlletes, tireu-hi la salseta per sobre i decoreu-ho amb els rossinyols, un ramet de farigola i el cerfull.
Tot seguit, en una paella amb oli salteu els rossinyols.
Finalment, peleu i talleu els salsifins a rodanxes fines i poseu-los a caramellitzar en una paella amb sucre i mantega.
I ja per acabar, poseu el salsifí a la base del plat, al damunt poseu-hi dues espatlletes, tireu-hi la salseta per sobre i decoreu-ho amb els rossinyols, un ramet de farigola i el cerfull.