Espatlla de xai farcida

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Remei Reculons
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Reculons, Sant Martí Sarroca

INGREDIENTS

  • 1 espatlla de xai desossada
  • 40 g de pinyons
  • 30 g de panses
  • 1 cullerada de mostassa
  • 150 g de carn de porc
  • 1 poma
  • sal i pebre Per a la salsa:
  • 2 cebes
  • 1/2 copa de vi ranci
  • 1/2 copa de brandi
  • una cabeça d'alls
  • romaní
  • llorer
  • sajolida
  • orenga
  • canyella

PREPARACIÓ

Agafeu l'espatlla de xai (prèviament desossada), salpebreu-la, poseu-hi orenga i mostassa i farciu-la amb les panses, els pinyons, la poma tallada a trossos i la carn picada de porc.
Finalment, lligueu-la amb fil d'encolomar. En una cassola amb l'oli calent, rostiu-hi l'espatlla de xai juntament amb un ramet d'herbes i una cabeça d'alls. Deixeu-ho coure una 1/2 hora. Després afegiu-hi la ceba tallada en juliana, el vi ranci i el brandi. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, acabeu la cocció al forn (1 hora). Un cop cuita l'espatlla, deixeu-la refredar i ja podreu tallar-la. Serviu-la amb una mica del suc de la cocció.
Anar al contingut