Espatlla de xai farcida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Remei Reculons
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Reculons, Sant Martí Sarroca
INGREDIENTS
- 1 espatlla de xai desossada
- 40 g de pinyons
- 30 g de panses
- 1 cullerada de mostassa
- 150 g de carn de porc
- 1 poma
- sal i pebre Per a la salsa:
- 2 cebes
- 1/2 copa de vi ranci
- 1/2 copa de brandi
- una cabeça d'alls
- romaní
- llorer
- sajolida
- orenga
- canyella
PREPARACIÓ
Agafeu l'espatlla de xai (prèviament desossada), salpebreu-la, poseu-hi orenga i mostassa i farciu-la amb les panses, els pinyons, la poma tallada a trossos i la carn picada de porc.
Finalment, lligueu-la amb fil d'encolomar. En una cassola amb l'oli calent, rostiu-hi l'espatlla de xai juntament amb un ramet d'herbes i una cabeça d'alls. Deixeu-ho coure una 1/2 hora. Després afegiu-hi la ceba tallada en juliana, el vi ranci i el brandi. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, acabeu la cocció al forn (1 hora). Un cop cuita l'espatlla, deixeu-la refredar i ja podreu tallar-la. Serviu-la amb una mica del suc de la cocció.
Finalment, lligueu-la amb fil d'encolomar. En una cassola amb l'oli calent, rostiu-hi l'espatlla de xai juntament amb un ramet d'herbes i una cabeça d'alls. Deixeu-ho coure una 1/2 hora. Després afegiu-hi la ceba tallada en juliana, el vi ranci i el brandi. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, acabeu la cocció al forn (1 hora). Un cop cuita l'espatlla, deixeu-la refredar i ja podreu tallar-la. Serviu-la amb una mica del suc de la cocció.