Espatlla de xai amb salsa de verdures, espàrrecs i xampinyons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Àngel Solé
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Àngel
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de xai és rica en vitamines del grup B, en especial, B12, també té proteïnes de bona assimilació i un alt contingut en greix, per això s'ha de prendre ocasionalment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 2 espatlles de xai
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 3 patates
  • 20 xampinyons
  • 20 espàrrecs verds
  • 1 gotet de vi ranci
  • romaní, farigola i llorer
  • oli d'oliva i sal

PREPARACIÓ

Per començar, partiu les espatlles per la meitat, saleu-les, poseu-les en un bol amb l'oli, el romaní, la farigola i el llorer i deixeu-les marinar durant tota la nit.

A continuació, en una olla/cassola sofregiu la ceba tallada en juliana durant 15 minuts. Seguidament, afegiu-hi la pastanaga, pelada i tallada a daus, la patata, també pelada i tallada a daus, i una mica d'aigua i deixeu-ho coure durant 25, 30 minuts. Passat aquest temps, tritureu-ho tot amb el túrmix, passeu-ho pel colador xinès i reserveu aquesta salsa en un cassó.

Tot seguit, poseu el xai en una safata d'anar al forn, aboqueu-hi una mica d'aigua i el vi ranci pel damunt i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus, durant una hora.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els xampinyons durant uns minutets, després, afegiu-hi els espàrrecs tallats a trossos, rectifiqueu-ho de sal i salteu-ho tot junt una mica més.

Un cop acabada la cocció del xai, traieu-lo del forn, reserveu-lo, poseu el suc de la cocció al cassó de la salsa de les verdures, rectifiqueu-ho de sal i escalfeu-ho una mica al foc.

I ja per acabar, feu una base amb la salsa al centre del plat, poseu-hi l'espatlla de xai a sobre i acompanyeu-ho amb el saltat d'espàrrecs i xampinyons.
Anar al contingut