Espatlla de xai amb sal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lurdes Folguera
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'oca pintada, Navata (Alt Empordà)

INGREDIENTS

  • 1 espatlla de xai desossada i lligada
  • sal grossa
  • espinacs i espàrrecs verds
  • herbes aromàtiques
  • 1 cabeça d'alls
  • 40 g de pernil serrà
  • vi ranci (opcional)
  • Farcellets de patata:
  • 3 patates
  • pasta fil·lo
  • mantega
  • sal, pebre i nou moscada
  • porradell

PREPARACIÓ

Poseu l'espatlla de xai en una plata de forn, poseu-hi la sal grossa i el pebre per sobre i deixeu-la macerar a la nevera durant 24 hores.
Després, daureu l'espatlla en una cassola amb oli. Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el pernill tallat a tires, el manat d'herbes, els alls sense pelar i el vi ranci. Deixeu-ho coure al forn durant 30 minuts.

Mentrestant, bulliu les patates, peleu-les i aixafeu-les amb una forquilla. Afegiu-hi la nou moscada i barregeu-ho bé. Tot seguit, poseu una mica d'aquest puré sobre un full de pasta fil·lo i tanqueu el farcell ajuntant les quatre puntes a l'extrem superior i lligant el farcell amb un fil de porradell. Finalment, pinteu els farcells de patata amb mantega i deixeu-los coure al forn.

A continuació, salteu els espinacs en una paella amb oli i escaldeu els espàrrecs en un cassó amb aigua bullent.

I ja per acabar, emplateu el xai tallat a rodanxes i poseu els farcells de patata al cantó. Col·loqueu-hi a sobre els espinacs i els espàrrecs i salseu el plat amb la salsa de rostir el xai que haureu colat.
Anar al contingut