Espatlla de xai amb sal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lurdes Folguera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'oca pintada, Navata (Alt Empordà)
INGREDIENTS
- 1 espatlla de xai desossada i lligada
- sal grossa
- espinacs i espàrrecs verds
- herbes aromàtiques
- 1 cabeça d'alls
- 40 g de pernil serrà
- vi ranci (opcional)
- Farcellets de patata:
- 3 patates
- pasta fil·lo
- mantega
- sal, pebre i nou moscada
- porradell
PREPARACIÓ
Poseu l'espatlla de xai en una plata de forn, poseu-hi la sal grossa i el pebre per sobre i deixeu-la macerar a la nevera durant 24 hores.
Després, daureu l'espatlla en una cassola amb oli. Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el pernill tallat a tires, el manat d'herbes, els alls sense pelar i el vi ranci. Deixeu-ho coure al forn durant 30 minuts.
Mentrestant, bulliu les patates, peleu-les i aixafeu-les amb una forquilla. Afegiu-hi la nou moscada i barregeu-ho bé. Tot seguit, poseu una mica d'aquest puré sobre un full de pasta fil·lo i tanqueu el farcell ajuntant les quatre puntes a l'extrem superior i lligant el farcell amb un fil de porradell. Finalment, pinteu els farcells de patata amb mantega i deixeu-los coure al forn.
A continuació, salteu els espinacs en una paella amb oli i escaldeu els espàrrecs en un cassó amb aigua bullent.
I ja per acabar, emplateu el xai tallat a rodanxes i poseu els farcells de patata al cantó. Col·loqueu-hi a sobre els espinacs i els espàrrecs i salseu el plat amb la salsa de rostir el xai que haureu colat.
Després, daureu l'espatlla en una cassola amb oli. Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el pernill tallat a tires, el manat d'herbes, els alls sense pelar i el vi ranci. Deixeu-ho coure al forn durant 30 minuts.
Mentrestant, bulliu les patates, peleu-les i aixafeu-les amb una forquilla. Afegiu-hi la nou moscada i barregeu-ho bé. Tot seguit, poseu una mica d'aquest puré sobre un full de pasta fil·lo i tanqueu el farcell ajuntant les quatre puntes a l'extrem superior i lligant el farcell amb un fil de porradell. Finalment, pinteu els farcells de patata amb mantega i deixeu-los coure al forn.
A continuació, salteu els espinacs en una paella amb oli i escaldeu els espàrrecs en un cassó amb aigua bullent.
I ja per acabar, emplateu el xai tallat a rodanxes i poseu els farcells de patata al cantó. Col·loqueu-hi a sobre els espinacs i els espàrrecs i salseu el plat amb la salsa de rostir el xai que haureu colat.