Espatlla de xai amb patates i idiazábal

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Narro
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Univers gastronòmic , L'Hospitalet de Llobregat

INGREDIENTS

  • 4 espatlletes de xai lletó- 1 l d'oli d'oliva
  • 1 kg de llard de porc
  • 1 cabeça d'alls
  • unes branquetes de farigola
  • 100 g de mel de farigola
  • 200 g de formatge idiazábal
  • 2 kg de patates noves
  • sal
  • pebre
  • brou

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu l'espatlla de xai i poseu-la en una safata.
Afegiu-hi llorer, farigola i all. Seguidament, cobriu l'espatlla amb oli i llard. Poseu-ho al forn durant dues hores i mitja a 90 graus.A continuació, retireu l'espatlla de la safata i poseu l'oli que heu utilitzat per coure-la en un cassó. Incorporeu-hi les patates pelades i tallades a rodanxes. Rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure a foc mig durant 20 minuts.Per muntar la terrina, cobriu el motllo de mantega i folreu-lo amb bacó fumat. Col·loqueu una capa de patates i una de formatge successivament fins a cobrir el motllo. Després cobriu-ho tot amb bacó. Poseu la terrina al forn durant 20 minuts a 90 graus.Mentrestant, poseu mel de farigola i brou en una paella calenta. Quan arrenqui el bull, incorporeu-hi l'espatlla de xai.I ja per acabar, traieu la terrina del motllo i talleu-la a rodanxes. Col·loqueu una de les rodanxes en un plat i poseu-hi l'espatlla de xai a sobre.